Сараево. Хърватският член на Президиума на Босна и Херцеговина (БиХ)

...
Сараево. Хърватският член на Президиума на Босна и Херцеговина (БиХ)
Коментари Харесай

Хърватският член на Президиума на БиХ Желко Комшич: Нестабилна е Грабар-Китарович, а не БиХ; говори брутални лъжи

Сараево. Хърватският член на Президиума на Босна и Херцеговина (БиХ) Желко Комшич остро атакува хърватският държавен глава Колинда Грабар-Китарович поради изказването й, че БиХ е „ под контрола на войнстващ ислям “, написа електронното издание на хърватския всекидневник 24 sata .
Грабар-Китарович съобщи по време на визитата си в Израел, че БиХ е „ доста нестабилна и в някои връзки се ръководи от хора, свързани с Иран и терористични организации “. „ Страната е под контрола на войнстващ ислям, който е преобладаващ при определянето на дневния ред “, добави президентът, представена от The Jerusalem Post.
Комшич сподели на Колинда Грабар-Китарович, че „ нестабилна е тя, а не БиХ “.
„ Съжалявам, че президентът на Хърватия продължава с пропагандната активност в ущърб на БиХ и популяризира брутални неистини. Изглежда обаче, че това не е изключение, а предписание в отношението на Грабар-Китарович към БиХ ", сподели хърватският член на Президиума на БиХ.
Той я упрекна в „ злонамерено отношение “ към прилежаща страна и заключи, че фона на сходни изказвания може да има за цел единствено да навреди на репутацията на БиХ и да заплаши нейното оцеляване.
„ Подобна непримиримост в пропагандата против БиХ единствено още повече ускорява убеждението ни, че точно службите на Република Хърватска желаят да инсценират нещо в БиХ, което да навреди на репутацията на страната ни, да затвори вратите й за участие в НАТО и Европейски Съюз и по този метод да сложи под въпрос нейната жизненост “, убеден е Комшич.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР