Сараево. Ако тази криза не бъде разрешена, разпадането на Босна

...
Сараево. Ако тази криза не бъде разрешена, разпадането на Босна
Коментари Харесай

Милорад Додик: Възможен е разпад на БиХ, ако не се разреши кризата

Сараево. Ако тази рецесия не бъде позволена, разпадането на Босна и Херцеговина (БиХ) и Република Сръбска (РС) е допустимо и никой не би трябвало да се съмнява в това, сподели Милорад Додик – сръбският член на председателството на БиХ, цитира думите му балканската редакция на Радио " Свободна Европа " .

Той съобщи на конференция в Източно Сараево, че обстановката в БиХ е " неуместна " и прикани Европейския съюз " да спре да счита БиХ за опит ".

„ Две от трите съставни народи не поддържат метода, по който върви БиХ, по метода, по който мюсюлманите в БиХ си го представяха, в който хърватите ще избират „ свои “ представители, а сърбите ще бъдат лишени от горите си, ще им конфискуват земята и по-късно ще желаят от нас да ръкопляскаме. „ Такава БиХ е невероятно да съществува “, сподели Додик.

Той сподели, че двете най-важни страни за Босна и Херцеговина са Сърбия и Хърватия, като добави, че " мюсюлманското управление в никакъв случай не е имало по-лоши връзки с Хърватия, нито в миналото са били положителни със Сърбия ".

„ Кото добавите, че са се забъркали в спорове с Унгария, това е изцяло ненужно. Особено оркестрирани с доста ненавист, те (босненските мюсюлмани-бел.ред.) основават история за това по какъв начин тук непрестанно се популяризира съветско зловредно въздействие. Опитват се да опустошат сръбската и хърватската страна. Невъзможно е такава БиХ да съществува. „ Необходимо е да се възстановяват връзките със Сърбия, Унгария, Хърватия, Китай допустимо най-скоро “, сподели Додик.

Той предизвести също, че настоящето потомство " има късмет да избави БиХ и че идващото потомство няма да има този късмет ".

Додик разгласи, че представители на районен съд ще се върнат в институциите на БиХ, в случай че решението за възбрана на отричането на геноцид, наложено от някогашния висш представител Валентин Инцко, бъде оттеглено.

Додик приказва след съвещание на председателството на БиХ, на което гласоподава срещу всички точки от дневния ред.

Политиците на районен съд блокират работата на държавните институции от края на юли, когато някогашният висш представител на БиХ Валентин Инцко наложи промени в Наказателния кодекс на БиХ, забраняващи отричането на геноцид и военни закононарушения.

Прокуратурата на БиХ откри делото „ Нападение против конституционния ред на БиХ " и стартира разпит на водачи на политически партии. Агенцията за следствие и отбрана на Босна и Херцеговина (SIPA) изиска документи от шест партии от ръководещата коалиция на Република Сръбска.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР