Сара-Сюзет Гуаб Намба стъпи на сцената на Гласът на България

...
Сара-Сюзет Гуаб Намба стъпи на сцената на Гласът на България
Коментари Харесай

Филипинското музикално чудо Сара-Сюзет пред в. "Шоу": Влюбих се в България, тук срещнах и любовта

Сара-Сюзет Гуаб Намба стъпи на сцената на „ Гласът на България ” и със зашеметяващия си гений накара и жури, и аудитория да се влюбят в нея. Още с първото си осъществяване „ на мрачно ” ангелогласната филипинка-чудо накара всички ментори да станат от местата си, да се разтанцуват и да я изискат в тимовете си. Поли Генова, Камелия, Иван Лечев и Графа се надпреварваха в суперлативите си кой да завоюва сърцето на чаровната брюнетка, само че в последна сметка Сара избра Поли. Всъщност Сара е професионална певица. Музиката е тази, която я води в България и която я среща с любовта на живота й – офицерът Георги. „ Исках да съм част от шоуто и преди, само че някак си все бях отвън страната. Сега съм тук, по тази причина взех решение да се възползвам ”, показа Сюзет преди началото на шоуто. А на сцената от самото начало по-късно признава, че се е чувствала по този начин, като че ли „ се носех във въздуха, не знаех какво се случва, бях супер нервна, само че в това време безпределно респектирана от журито, тъй като знам какъв брой са известни ”. В България й харесва спокойствието, тишината, храната – изключително кебапчета и кюфтета, и гозбите на майката на Георги. А пред националното издание е такава, каквато бе и на сцената – безпределно прочувствена и откровена. - Сара, какво беше за теб присъединяване в „ Гласът на България”?
- Това несъмнено беше едно от най-незабравимите прекарвания в моята пееща кариера. Винаги е било моя фантазия. Винаги съм желала да бъда част от това шоу.

- Вярваше ли, че ще стигнеш до финала и даже че ще бъдеш на косъм от успеха?
- Не, в случай че би трябвало да бъда откровена с теб, не чаках нищо. Всичко, което желаех, преди да се явя на кастинга, бе,

да се върна към музиката, да пея

след като имах тригодишна отмора. Но не съм си представяла, че ще пея пред толкоз доста хора. Неописуемо неспокойствие.


С ментора си в „ Гласът на България” – Поли Генова

- Помниш ли кое бе първото, което чу, щом слезе от сцената след финала?
- Когато напуснах сцената на финала, хората не спираха да ме поздравяват. И мен, и Радко. Не мога да допускам още, че стигнах до това място, че хората ме харесаха толкоз доста.

- Журито реагираше постоянно много екзалтирано на осъществяванията ти. Случи ли се нещо забавно сред вас зад кулисите?
- Ръководех се от самото начало от това, което идва от сърцето ми. Това дефинира и всяко едно мое показване. Просто оставих всичките си страсти да се излеят, с цел да покажа най-хубавото, на което съм способна. И всеки опит е безпределно скъп за мен; всяка опция

да съм част от гласовете на България е в действителност незабравимо прекарване

Беше ми забавно и вълнуващо. А зад кулисите ние, състезателите, бяхме доста щастливи от самото начало – от това, че се виждаме постоянно, че пеем дружно, че записваме, че имаме подготовки. Целият развой бе доста зареждащ за всички. Станахме и другари – от време на време излизаме дружно на обяд, на вечеря, а след това след срещите си разменяме доста хубави послания. Като цяло екипът на шоуто бяха положителни и приятни хора. Те в действителност са доста положителни!

- Няколко пъти сподели, че за теб България е втори дом. Все още ли е по този начин и с какво съумя да те завоюва нашата страна?
- Да, тъй като това е истината. Реших да се преместя предходната година, тъй като фамилията ми е тук. Приятелите ми също. Но и околните ми на Филипините доста се радват. Всъщност имам другари по целия свят и истината е, че всички доста се вълнуват за мен. Щастливи са, че стигнах до второто място във формата.

- Разкажи ми по какъв начин тъкмо стигна до България? Каква е твоята история?
- За първи път пристигнах в България през 2011 година. Тогава имахме черноморски круиз и бе първият път, когато посетих Несебър. Просто се влюбих в това място, необикновено е! Влюбих се и в България – споделих си, че толкоз доста я одобрявам, че бих желала да остана тук. Дори не съм и предполагала, че ще срещна любовта. В България срещнах бъдещия си брачен партньор Георги. Това се случи през 2013-та. Той е българин, роден е във Варна. И сега, в който ме помоли да се преместя при него, незабавно споделих: „ ДА!”

- Какви хора са българите в твоите очи и имало ли е случай, когато някой се е отнесъл неприятно с теб?
- Българите са положителни хора, топли и приятни. Не мога да скрия от теб, че има и неприятни хора, само че не те дефинират визията ми за българския народ. По време на присъединяване ми в шоуто имаше хора, които
ми изпращаха послания от вида “бих желала да загубиш...”
Но мисля, че те не приказват със сърцето си. Молете се за тях да имат прояснен разум, с цел да живеят умерено.


Дуетът й с Орлин Павлов бе мощно въздействащ

- Знам, че срещаш бъдещия си брачен партньор Георги на транспортен съд, на който работиш като професионална певица. Всъщност от какъв брой години упражняваш тази специалност?
- Започнах да пея професионално по време на колежанските си години. Имах серия от дребни концерти тогава. И месеци, откакто приключих колежа, започнах работа. Музиката доста ми липсваше от самото начало, в един миг се отегчих, до момента в който най-после не взех решение да се върна напълно към пеенето. Първоначално пеех в хотели към Азия – преди да се причисля към кораба през 2011-а. И по този начин пея професионално от последните 20 години.

- Откъде наследи този замайващ музикален гений?
- Благодаря ти за думите. Мисля, че всичко се случи с доста труд и поради опита ми.

- Видяхме, че доста се тормози на финала от обстоятелството, че ще пееш на една сцена с Орлин Павлов. От кого различен имаш почит на родната музикална сцена и за какво?
- Уважавам всички. Имам толкоз доста почитание към всички, с които споделям една сцена, че не мога да опиша. Може би не бях толкоз обезпокоена, колкото срамежлива, знаейки, че ще пея ария със суперзвезда. Но

Орлин Павлов беше като един безоблачен лъч!

Подходи доста професионално, внесе въодушевление и ме стимулира да дам най-хубавото от себе си. Направи по този начин, че да си допускам, че мога да го направя!

- А би ли пробвала някой път да изпееш ария на огромната Лили Иванова? Мисля, че твоите гласови благоприятни условия разрешават това...
- Още не бих, само че в действителност бих се радвала!

- Кога ти е било в действителност мъчно да се оправиш с нещо в досегашния си живот?
- Мисля, че всеки има моменти, в които си мисли, че по-трудно не би могло да бъде. Но се оправя с живота си, със себе си. И продължава напред. За мен най-трудно е тогава, когато съм надалеч от фамилията си. Привързана съм мощно към околните си и се усещам най-добре, когато сме дружно.


С годеника си Георги Годеникът й Георги: Веднага ме впечатли, само че не беше лесна за ухажване! „ Не беше обич от пръв взор. Знам, че се носят доста истории за пасажерските кораби, а аз по това време правех тренинги на новодошлия екипаж. И Сара беше част от него. А нормално всеки новопостъпил, в случай че е по-интересен с нещо, незабавно сграбчва окото. Тя първо ме впечатли с визията си. След това ме предложения да участвам и на едно от представленията на кораба, а аз до тогава не бях ходил, въпреки да работя от три години в компанията. И когато я чух по какъв начин пее... просто почувствах, че е за мен, макар че надали е било по този начин тогава. Сара изпя ария на Дженифър Хъдсън”, споделя Георги. А Сара добавя с усмивка: „ Ооо, той ме следваше, където и да отида на кораба. Тъй като пространството бе доста малко, от време на време се сблъсквахме и забавното е, че някак си все попадахме един на различен. В един миг той споделя: „ Ти преследваш ли ме?”, а аз отвърнах: „ Защо да го върша?! Аз съм нова тук. Може би ти го правиш” (смее се).
Първата им същинска среща е на кафе в Турция, на която си приказват за вяра, за политика. Георги признава с усмивка, че Сара не е била никак лесна за ухажване. Към днешна дата двамата са горди родители на наследник, който е към този момент на годинка.

Интервю на Анелия ПОПОВА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР