Сара Геруек ще разкаже историята на успеха си в ИТ

...
Сара Геруек ще разкаже историята на успеха си в ИТ
Коментари Харесай

Топ дама от „облака” идва в България

Сара Геруек ще опише историята на триумфа си в ИТ сферата

Сара Геруек има три патента в региона на бързия разбор на данни и се подрежда измежду топ 10 на дамите бизнесмени в облачните технологии (източник: AtScale)

Предприемач със международно самопризнание идва в България на 3 април за среща с дами, работещи в ИТ бранша. Носителката на влиятелното отличие „ Топ жена в облачните технологии за 2018 година ” Сара Геруек ще бъде специфичен посетител на събитие, проведено от Български център на дамите в технологиите.

Геруек ще опише пред женска публика историята на реализацията й в областта на новите технологии, предприемачеството и науката. „ Аз и тези девойки работим в един извънредно мъжки, конкурентен и динамичен бранш. Надявам се, че като споделя с тях за компликациите и неуспехите по пътя ми, само че и за последвалите триумфи, ще им вдъхна кураж, ще ги накарам да си кажат: „ щом тя е съумяла, и аз ще съумея ”, показа Геруeк.

По време на двуседмичния си престой у нас Геруек, създател и основен проектант на AtScale, ще се посвети на образованието на най-новите членове на българския екип на компанията, която ще влага 25 млн. $ в създаване на софтуерния си хъб тук.
още по тематиката
„ 1/3 от новите ни попълнения са дами. Но това май не е изненада за никого, като се има поради, че по публични данни България е страната с най-вече дами, работещи в ИТ бранша в Европа ”, сподели софтуерният шеф на компанията Матю Беърд.

Преди да основе AtScale през 2013 година със свои съидейници и пионери от Гугъл, IBM и Microsoft Геруек е част от екипа на Yahoo. Първоначално се занимава с дизайна и създаването на системите за разбор на данни на компанията, а година по-късно става основен проектант.

В началото на годината Геруек, която има три патента в региона на бързия разбор на данни, се подреди в топ 10 на дамите бизнесмени в облачните технологии. Отличията са на консорциума с нестопанска цел CloudNOW и са финансирани от Фейсбук, Гугъл и Intel.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР