Сър Майкъл Паркинсън: Дики Бърд се разпада, когато си спомня последните думи с „много специален приятел“ ден преди да умре

...
Бях напълно шокиран, защото говорих с него едва вчера. Вчера
Коментари Харесай

„Бях напълно шокиран, защото говорих с него едва вчера. Вчера имахме дълъг разговор, " каза той пред Sky News.

"Знам, че не беше добре, изобщо не беше добре и гласът му вчера - не звучеше така, сякаш беше силен. Беше слаб глас. Тогава знаех, че нещо не е наред с него."

90-годишният мъж се пречупи, когато си спомни разговора си на раздяла с телевизионния водещ.

"Ние изпуснахме няколко шеги заедно, имахме няколко сълзи в очите си и си казахме сбогом - сбогом един на друг в края на телефонния разговор - сякаш имаме това чувство, че няма да видим...

"Имах чувството, че няма да се видим отново и си казахме сбогом, и това беше."

Сър Майкъл Паркинсън петте най-запомнящи се интервюта

Поглед назад към кариерата на сър Майкъл Паркинсън

Сър Майкъл почина на 88 години след кариера, която го направи една от най-обичаните телевизионни личности във Великобритания, със стила на интервюиране и топлота, привличащи най-големите имена в света .

Шоуто му се излъчва за първи път от 1971 до 1982 г., преди да започне отново през 1998 г., докато той се пенсионира през 2007 г.

Дики Бърд каза пред Sky News, че е бил „много, много специален приятел“ и те се познаваха още от тийнейджърските си години в Барнзли.

И двамата бяха синове на миньори и играеха в един и същи отбор по крикет в младостта си – като Бърд каза, че „Парк“ запази бъдещия английски състезател по крикет сър Джефри Бойкот извън екипа.

Изображение: Звездата пътува до рождения ден на Бърд през април, въпреки че не се чувстваше добре

„Бях толкова тъжен, когато научих новината тази сутрин – свлякох се на стола си и пролях няколко сълзи“, каза 90-годишният.

Той си спомни как редовно разговаряха по телефона и че сър Майкъл пътува от Бъркшир, за да каже няколко думи на този рожден ден през април - въпреки че не се чувстваше добре.

Бърд каза, че му казал, че „щеше да върви пеша“, за да стигне до там, такова беше тяхното приятелство.

„Той го направи без усилие“

Комикът Рори Бремнър каза пред Sky News, че сър Майкъл беше „най-добрият интервюиращ, който е съществувал“ и си спомняше с умиление „блясъка в очите му“.

Той каза, че успехът му се основава на това да бъде „истински и автентичен“ и се корени в неговото възпитание в Йоркшир.

>

„Той го направи без усилие, но изобщо не беше без усилие“, каза Бремнер.

„Беше много работа. Това беше инстинктът на журналист, топлината и остроумието на интелигентно, топло и забавно човешко същество. Той беше прекрасен човек."

Изображение: Сър Майкъл Паркинсън с Том Круз и Мохамед Али през 1974 г. (по-долу). Снимка: ITV/Shutterstock Изображение: Снимка: BBC

Бремнър каза, че калибърът на гостите, които сър Майкъл привлича говореше само за себе си.

Той каза: "Вижте онези шоута, които имаше през 70-те, хората, които имаше - Чарлтън Хестън, Шон Конъри, Майкъл Кейн, Кенет Уилямс, Боб Хоуп, Дърк Богарт."

Актьори, комедианти и телевизионни звезди се наредиха на опашка, за да отдадат почит на сър Майкъл в часовете след обявяването на смъртта му.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Стивън Фрай (@stephenfryactually)

-->

Стивън Фрай описа интервюто от него като "невъзможно вълнуващо".

< p>„Геният на Парки беше, че (за разлика от повечето хора... и повечето от неговите гости, включително и мен) той винаги беше 100% себе си“, написа той в Instagram.

„Пред камерата и извън нея . „Автентичен“ е думата, която предполагам.“

Комикът Еди Изард го запомни като „краля на интелигентното интервю“, докато британската певица и актриса Илейн Пейдж го описа като „легендарен“.

„Идеалният интервюиращ“

Сър Дейвид Атънбъро каза, че е „идеалният интервюиращ, който задава интересни и често важни въпроси, защото искрено иска да знае отговора“.

“ Освен това имаше страхотно чувство за хумор и не се вземаше прекалено на сериозно“, каза известният натуралист.

Сър Майкъл Кейн, който се появи в последното шоу на интервюиращия, написа в Туитър: „Майкъл Паркинсън беше незаменим, той беше очарователен, винаги искаше да се посмее добре. Той носеше най-доброто от всеки, когото срещаше."

Телевизионната легенда израства като единствено дете в общинска къща близо до Барнсли и въпреки че е обещаващ играч на крикет, напуска училище на 16 и започва да се занимава с журналистика.

Работил е в местен вестник, преди да се прехвърли на работа в The Guardian в Манчестър и Daily Express.

Получил е почивката си в телевизията като продуцент в Гранада, премествайки се в Thames TV, преди да кацне неговото чат шоу Parkinson в BBC.

Той също имаше кратък мандат в TV-AM като част от оригиналния състав заедно с хора като Анджела Рипън и Дейвид Фрост.

Изображение :Сър Майкъл беше посветен в рицар през 2008 г. Изображение: Чат шоуто беше женен за съпругата си повече от 60 години

Последва рицарство за десетилетията му работа през 2008 г., като сър Майкъл даде скромния отговор: „Никога не съм очаквал да бъда рицар - мислех, че има по-голям шанс наистина да се превърна в марсианец."

През 2013 г. той разкри, че се лекува от рак на простатата, но каза, че няма намерение да спира да работи.

Сър Майкъл беше женен за съпругата си Мери повече от 60 години и двойката имаше трима сина.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР