Сър Иън Маккелън, Мартин Фрийман и Джон Рис-Дейви са само

...
Коментари Харесай

Звездите от `Властелинът на пръстените` събраха 4.5 млн. паунда, за да купят дома на Дж. Р. Р. Толкин |

Сър Иън Маккелън, Мартин Фрийман и Джон Рис-Дейви са единствено част от звездите във филмите " Властелинът на пръстените " и " Хобит ", които събраха 4.5 милиона паунда, с цел да купят дома на английския публицист Дж. Р. Р. Толкин. 

За това заяви във Facebook писателката Джули Ан Годсън. 

Домът на огромния публицист напълно скоро ще бъде продаден, а със средствата, събрани от актьорите, той ще бъде трансфорат в музей на Толкин. 

Именно Иън Маккелан играе ролята на магьосника Галдалф във кино лентата. Джон Рис-Дейвис е джуджето Гимли, а Мартин Фрийман играе Билбо Бегинс в " Хобит ". 

Със средствата ще бъде закупен и реновиран домът на английския фантазьор, където той е написал " Хобит ", а по-късно и " Властелинът на пръстените ". Кампанията е концепция на писателката Джулия Голдинг. 

Актьорите се надяват да превърнат дома на огромния публицист в книжовен център, отдаден на творбите му, който " ще разреши на разнообразна гама от писатели на фентъзи и художници да се съберат, с цел да пишат, учат и творят ".

" За разлика от други огромни писатели Толкин няма център, отдаден на него. Засега ", написа в Туитър Иън Маккелан. 

За да събере акцията повече известност, е основан и видеоклип, в който участват Сър Иън Маккелън, Мартин Фрийман, Джон Рис-Дейви, както и певицата Ани Ленъкс. 

Кампанията, която започва на 2 декември, разчита на дарения от фенове на писателя и на филмите по неговите книги. Целта е да се съберат към 6 милиона $, които ще са задоволителни да се купи къщата, само че уредниците се надяват да съберат по-голяма сума, която да употребяват за реновиране на постройката и за превръщането ѝ в център, отдаден на творчеството на писателя.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР