Сър Чарлз Уокър, един от най-лоялните на премиера депутати от

...
Сър Чарлз Уокър, един от най-лоялните на премиера депутати от
Коментари Харесай

Сър Чарлз Уокър към Борис Джонсън: Оттегли се сам

Сър Чарлз Уокър, един от най-лоялните на премиера депутати от ръководещата Консервативна партия, съобщи в изявление за " Обзървър ", че отстраняването на Борис Джонсън от страна на депутатите е неизбежно поради абсурда със събиранията на " Даунинг стрийт " по време на локдаун, съобщи БНР.

Уокър, който е някогашен заместник-председател на " Комитет 1922 “, в изявлението моли премиера да се отдръпна по свое предпочитание в името на националния интерес. Той оприличава събитията в партията на торите с " гръцка покруса ". Служилият на партията дълги години народен представител, който разгласи при започване на месеца, че ще се откаже от мястото си, добавя в изявлението, че съгласно него Джонсън е постигнал доста неща, в това число всеобщото имунизиране, и заслужава да бъде запомнен с достиженията си, а не като изгубил конкуренцията за лидерския пост. Според Уокър нещата към Джонсън единствено ще се утежняват.

Междувременно министър председателят стартира да запълва опразнените позиции на " Даунинг стрийт " откакто петима от най-близките му съветници подадоха оставки. Той назначи досегашния отговарящ за политиката и работата на държавното управление Стивън Баркли като шеф щаб на " Даунинг стрийт " и някогашния публицист от Би Би Си Гуто Хари за шеф на връзки с обществеността.

За да се стигне до избор на съмнение към премиера, са нужни 54 писма на депутати тори. " Обзървър " допуска, че към този момент са постъпили към 40-45 писма. Вестникът допуска също, че през идната седмица ще бъдат импортирани още такива писма преди разпускането на Народното събрание за къса почивка в четвъртък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР