Сър Андрю Лойд Уебър смята Любовта никога не умира за

...
Сър Андрю Лойд Уебър смята Любовта никога не умира за
Коментари Харесай

„Любовта никога не умира“ във Варна - една от първите постановки в света на новия мюзикъл на Уебър

Сър Андрю Лойд Уебър счита " Любовта в никакъв случай не умира " за собствен персонален връх!  Театрално-музикален продуцентски център Варна, Държавна опера Варна откупи правата за слагането на най-новия мюзикъл на Сър Андрю Лойд Уебър „ Любовта в никакъв случай не умира “, продължение на „ Фантомът на операта “ със същите герои, само че в различен подтекст. Проектът е колаборация с Международния музикален фестивал " Варненско лято ".

Предпремиерните спектакли на 23, 24, 25 април 2019, 19.00, Варненска опера, ще бъдат безспорната кулминационна точка на XX Великденски музикален фестивал – Варна 2019. Премиерните спектакли предстоят на 10 юли и 13 август 2019, 21.00 ч., в десетото юбилейно издание на Опера в Летния спектакъл - Варна 2019.

Мюзикълът, който има няколко редакции, измежду които последната от 2017 година, идва в България още при започване на 2019 година и Варненската опера е един от първите театри в света, които слагат тази последна творба на актуалния музикален талант Андрю Лойд Уебър. Режисьор, както постоянно когато става дума за български постановки на Уебър, е проф. Светозар Донев. Несменяеми в постановъчния екип са диригентът Страцимир Павлов и хореографът Анна Донева. Сценография и костюми Нела Стоянова. Асистент режисьор Сребрина Соколова. Диригент на хора Цветан Крумов.

" С „ Любовта в никакъв случай не умира “ Андрю Лойд Уебър доближава един собствен персонален връх, както самичък признава в едно изявление. Тук той употребява с изключение на всички музикални похвати, с които си е служил до момента, и нови. Всъщност „ Любовта в никакъв случай не умира “ е една същинска съвременна опера, с пианисими във височините и големи красиви изречения, които за пеене и издържане са почтени за една класическа опера. Като комплицирания квартет сред четиримата основни герои, който припомня оня фамозен квинтет в „ Кармен “ или дългите изречения, които незабавно се асоциират с „ Тоска “.

Артистите, които вземат участие в „ Любовта в никакъв случай не умира “, са определени с народен кастинг. За ролята на Фантома са избрани солистът на Варненската опера Пламен Долапчиев и Момчил Караиванов от Пловдив. В облика на Кристин се превъплъщават потвърдилите нееднократно многостранния си артистичен гений и обичани от публиката Илина Михайлова и Лилия Илиева. Солистката на Варненската опера Илина Михайлова ще бъде една от партньорките на сцената на огромния Хосе Карерас в идния му величествен концерт в зала „ Арена Армеец “ на 11 май т. година в София, част от прощалното му международно турне.

Сребрина Соколова и Калина Жекова ще защитят облика на Мег, а като Раул ще забележим Велин Михайлов и Нейчо Петров – Реджи. С ролята на сина на Кристин и Фантома прелестно се оправят, по мнението на целия екип, младите гении Кристиян Славеев, Николай Бояджиев и Белла Петрова. Останалите функции извършват Вяра Железова, Миглена Страдалска, Лев Караван, Николай Колев, Филипа Руженова, Лиляна Кондова.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР