Сапьори ще опитат днес във Франкфурт да обезвредят и премахнат

...
Сапьори ще опитат днес във Франкфурт да обезвредят и премахнат
Коментари Харесай

Във Франкфурт днес ще премахнат бомба, способна да разруши всичко в радиус от 100 м

Сапьори ще опитат през днешния ден във Франкфурт да обезвредят и отстранен авиационна бомба от Втората международна война, която при експлоадиране е способна да срине до земята всичко в радиус от 100 метра, заяви противопожарната работа.

" В тази бомба има 1.4 тона експлозиви. Проблемът не са единствено шрапнелите, а и налягането при взривяване, задоволително за унищожи всички здания в радиус от 100 метра ", сподели началникът на службата Райнхард Рийс.

Наоколо има полицейски сектор, две лечебни заведения, значими детайли от транспортната система, както и вместилище на централната банка на страната, в което има златни ресурси за 70 милиарда $.

Операцията наложи и най-голямата евакуация на хора след края на войната. Най-малко 60 000 души би трябвало да изоставен региона за период от най-малко 12 часа.

В петък бе издадена заповед до 8 часа сутринта в неделя всички да се махнат в радиус от 1.5 километра. Който не го стори, ще бъде наложително отхвърлен от полицията.

" Искаме хората да могат да се върнат в постройките в понеделник сутринта. Това основава доста тежка обстановка във Франкфурт ", добави Рийс.

В случая се допуска, че става дума за бомба HC 4000 - едно от най-разрушителните оръжия на Кралските военно-въздушни сили, употребявани във войната. Народно събрание е редуциране на High Capacity, а 4000 е тежестта във фунтове (малко над 1814 кг) и отбелязва модел с тъничък корпус (под 8 мм), допускащ близо 75% от тежестта да съставлява експлозив.



Народно събрание 4000 е цилиндър с диаметър 76 см и дължина 2.24 м, а има и още по-голяма версия от 5400 кг.

Нацистите също са употребявали нещо сходно - морски мини, които са хвърляни от аероплан, заради което назовават оръжието Luftmine.

Но до момента в който германците са закачали парашут, с цел да забавят рухването и да дадат време на бомбардировача да се отдалечи, британците се е налагало да се спускат на 1600 м и ударната вълна от детонацията рисково е разтърсвала самолета.

От 1943г. до края на войната английската авиация е пуснала съвсем 100 000 такива бомби, като през посленните десетина години HC 4000 бяха открити в Кобленц, Дортмунд и Виченца. При всеки от тези случаи са евакуирани десетки хиляди хора.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР