Сапуненият сериал с Националната служба за охрана продължава, защото нищо

...
Сапуненият сериал с Националната служба за охрана продължава, защото нищо
Коментари Харесай

Бойко Ноев: НСО е безконтролна, охранява по мутренски

Сапуненият сериал с Националната работа за защита продължава, тъй като нищо не се трансформира. Това е една безконтролна работа, основана от властта, с цел да черпи облаги и привилегии. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ някогашният министър на защитата Бойко Ноев в коментар на тематиката би трябвало ли да се реформира НСО, откакто офицер от службата бе упрекнат за уредник на убийството на Станка Марангозова.

Тази работа не е ничия, тя не предстои на надзор. Когато имаме работа, която не предстои на надзор, имаме всевъзможни такива събития, съобщи Ноев.

1200 души пазят трима души публично – това е НСО. За висшите длъжности, които би трябвало да бъдат защитавани, умерено може да се грижи едно звено от специфичната полиция, както е в другите страни. Начинът на охраняване е позорен за България – той е показателен, мутренски. Това е едно неприятно леке за България – поставя я измежду страните, където стават страшни работи, всеки миг ще те убият. В естествените страни няма такова нещо, акцентира някогашният боен министър.

Окончателно: Постоянен арест за подполковника от НСО, провел убийството на Станка Марангозова

Тази работа е гледало на комунистическото Управление безопасност и охрана (Пето управление н (Управление за сигурност и защита – б.р.), измислена да основава привилегии, а не да охранява, уточни Бойко Ноев.

С един елементарен закон тази работа може да се закрие и да се трансформира. За да има промяна, би трябвало да има политическа храброст. Президентът сподели А, само че не сподели Б. Трябва да прояви политическа храброст. Не е правилно, че няма пълномощията за това, сподели още Ноев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР