Съпрузите Николай и Евгения Баневи са завели иск срещу прокуратурата

...
Съпрузите Николай и Евгения Баневи са завели иск срещу прокуратурата
Коментари Харесай

Баневи съдят прокуратурата за 10 милиона лева

Съпрузите Николай и Евгения Баневи са завели иск против прокуратурата за 10 млн. лв. пред българския съд, потвърждавайки, че са арестувани нелегално по воденето против тях наказателно дело.

Двамата съпрузи, дружно с старата майка на Николай Банев, са подсъдими за незаконна група за пране на пари, данъчни закононарушения и заграбване. Информацията за заведения иск бе изнесена от Евгения Банева след края на правосъдното съвещание по наказателното им дело, оповестява lex.bg

Едновременно с това Баневи съдят страната и пред Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ). Делото пред съда в Страсбург е признато за разглеждане и е даден период, в който двете страни могат да се спогодят. Адвокатът на Баневи Христо Ботев изрично отхвърля опцията за съглашение.

" Много съществено са разказани нарушаванията на прокуратурата и съда “, сподели адв. Ботев. Той цитира изявления на основния прокурор Иван Гешев, в които говорел за Баневи като за „ олигарси и нарушители, които са окрали страната “.

Евгения Банева споделя, че съдът в Страсбург е приел да гледа делото предпочитано. По думите ѝ съдът е дал период на българските управляващи да отговорят на голям брой въпроси, в това число за какво държи брачна половинка ѝ в ареста към този момент 22 месеца.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР