Съпрузите Ива и Стойчо Ваневи успели да усвоят над 90

...
Съпрузите Ива и Стойчо Ваневи успели да усвоят над 90
Коментари Харесай

Ваневи източили европари с фиктивни фирми за пръскане срещу инсектициди

Съпрузите Ива и Стойчо Ваневи съумели да усвоят над 90 хиляди лв. от Оперативна програма " Развитие на човешките запаси ". Двамата през 2017 година решили да аплайват по програмата, като за задачата са употребявали 4 компании и назначили фиктивно чиновници в тези компании. Това описа прокурор Димитър Беличев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Реално тези назначени лица не са получавали никакви средства, не са изпълнявали трудова дейност. Заради това, че са сключвали трудови контракти обаче, са получавали сред 20 и 50 лв., настрана са им внасяни и осигуровки. Някои от лицата са от ромски генезис ", описа още Беличев.

Фиктивната активност на компаниите и чиновниците в тях е била разнасяне на рекламни материали за напръскване против инсектициди. Дейността е осъществявана от семейство Ваневи в няколко области - Пловдив, Бургас, Хасково, Сливен.

Предполагаемата сума, която е щяла да се усвои, е над 600 хиляди лв.. Ива и Стойчо през днешния ден застанаха пред Окръжен съд Пловдив с обвиняване за пране на пари. Магистратите гледаха мярката на съпрузите, които остават в ареста.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР