Съпрузи сатанисти от Москва са убивали хора по време на

...
Съпрузи сатанисти от Москва са убивали хора по време на
Коментари Харесай

В Москва задържаха сатанисти-канибали

Съпрузи сатанисти от Москва са убивали хора по време на ритуални обреди. Шокиращо разобличаване направиха чиновници на реда в съветската столица, които вземат участие в издирването на 27-годишната Виктория Зайцева и Платон Степанов, които изчезнаха безследно през 2016 година

Пет години по-късно чиновниците на Следствения комитет на Русия откриха, че младежите са станали жертви на брачни двойки на сатанисти-канибали.

Също по този начин се разбра, че и двете убийства носят признаци на обред с детайли на канибализъм. Подробностите за нашумялото дело, в което пристрастеност към окултизма се смеси с жадност за принуждение, предава " Лента.ру ".

В модерна Русия окултните практики, езичеството и сатанизмът към този момент не се смятат за реликви от предишното. В мрежата може да се намерят стотици тематични групи и организации, включващи хиляди хора, подготвени да получат или дават вълшебен услуги - от гадаене на карти Таро, до завършващи с огромни вреди и провали.

" За вълшебен услуги се обръщат елементарните хора, които желаят да решат ежедневните си проблеми по този метод ", споделя Лилит Кроли, създателката на окултната група " Магията на мрака ". - Някои желаят да върнат нещо в живота си, други - да санкционират някого благодарение на магия. "

Сатанизмът нормално се свързва с човешки жертвоприношения, ястие на плътта на жертвите, ликвидиране на животни, полови отклонения и вандализъм. Но това е цялостна нелепост. Напоследък сатанизмът като обучение и неговата процедура претърпя доста промени.

Както отбелязва Кроли даже ритуалите, свързани с кръвта, не изискват убийството на живи същества от актуалните сатанисти - те купуват сурово месо за това. В най-лошия случай жертвата може да бъде пиле. Ритуалното умъртвяване на други животни, било то котки или кучета, даже измежду поклонниците на дявола, се смята за отклоняване от нормата. Това обаче е точно пътят, който московчанинът Андрей Трегубенко избра за себе си.

 Андрей Трегубенко
Андрей Трегубенко
Снимка: страница Андрея Трегубенко в Instagram

Път в мрака

Според канала на Telegram " Mash on Moika ", Трегубенко е живял с родителите си в Москва до 12-годишна възраст. Но през 1999 година фамилията краткотрайно се разделя. Така Андрей, дружно с татко си, се мести в дребното село в Карелия.

Той се завръща в столицата шест години по-късно, само че към този момент напълно друг. 18-годишният Трегубенко чете литература на окултни тематики и вижда вълшебен качества в себе си и даже счита, че е кадърен да ги прави.

Освен това, от всички вероятни церемонии и ритуали, той бил най-привлечен от тези, които са свързани с кръв.

Заедно с няколко съидейници младежът купува петли за жертвоприношения, а по-късно употребява личната си кръв, с която даже рисува картини. Но скоро сходни жертви стават маломерни за Андрей. Още повече, че експанзията му се ускорява от пристрастяването му към алкохола и опиатите. Тогава Трегубенко взема решение да се причисли към проведена група от сатанисти.

През 2015 година в Москва се появява сдружението " Легиона на мрака " (LT). Твърди се, че е то е основано от сатанисти, " въодушевени " от ритуално ликвидиране в Ярославска област, осъществено през 2008 година Тогава четирима младежи убиват и разчленяват своите приятели.

През пролетта на 2015 година Андрей Трегубенко става част от " Легиона на мрака ". Приказките му за жертвоприношения и убийства, изострените му като на животно зъби и гневните му очи вършат отблъскващо усещане на множеството от участниците в срещата. Но не и на Олга Болшакова, която се назовава Олга Варг.

Съюз на кръвта

В елементарния живот Олга Болшакова приключва икономическа компетентност и работи в данъчната ревизия. Там никой не знае какво се крие зад готическия тип на момичето, което е с алена коса, мрачен грим и черни облекла.

Олга стартира да се интересува от магия като дете. Изучава литература и ритуали, написа мистични стихотворения. Псевдонимът си в тайния живот - Олга Варг, Болшакова евентуално избира като отпратка към Варг Викернес (б.р. - норвежки музикант, прочут със своята отдаденост към неоезическите и неонацистките движения).
 Олга Болшакова
Олга Болшакова
Снимка: страница Ольги Большаковой во «ВКонтакте»
На страницата й в обществените мрежи има повече от хиляда другари, само че виртуалните приятели или не си спомнят за нея, или не желаят да си спомнят, потвърждавайки, че са я добавили инцидентно или след еднократна връзка в тематични изявления.

Това отношение е напълно разбираемо в светлината на делата, които тя съумява да извърши.

През 2015 година Олга, дружно с другар, идва на среща на " Легиона на мрака ". Тук тя за първи път вижда Трегубенко и бързо намира общ език с него. По-късно група от най-радикалните членове на организацията неведнъж се събират настрана, в доста стеснен кръг.

След следващата среща Олга и Андрей вземат решение да убият и жертват човек.

Междувременно взаимната жадност за кръв сближава доста Варг и Трегубенко. През 2016 година те стартират да се срещат доста постоянно, местят се да живеят при Олга в Балашиха. Сключват цивилен брак и имат две деца. Фактът, че са семейство по никакъв метод не отслабва жаждата им към демонски ритуали. Освен това взаимният им живот ги кара да се замислят кой може да стане тяхна евентуална жертва.

В гъсталака на гората

27-годишната московчанка Виктория Зайцева, сходно на Олга Варг, е член на " Легиона на мрака " и също слуша пламенните речи на Андрей Трегубенко.

Виктория се влюбва в Трегубенко и е подготвена да го последва на всички места. Точно това той взема решение да употребява. През юни 2016 година Андрей кани Виктория да отиде с него в Карелия. Момичето не се поколеба нито за секунда, макар предизвестията на нейни познати.

По време на тежко пиене Трегубенко споделя на приятелите си какво желае и счита да направи.

" Казаха на Вика за това, само че тя не повярва ", разкрива събеседник на канала Telegram " Mash on Moika ".

На 8 юни Виктория напуща дома си, казвайки на майка си, че отива на поход за няколко дни. В същото време тя не взима със себе си палатка, спален чувал или топли облекла.

Момичето обаче не не помни за парите, от които Трегубенко се нуждае. Виктория взима огромен заем от банката. Тя стига до карелското село Челмужи с рейс, където Трегубенко я посреща и я води в гората.

За изненада на Виктория в края на пътеката, водеща в гъсталака, тя среща Олга Варг.

Варг и Трегубенко хвърлят жертвата си на земята и й поставят белезници. Виктория не се опита да крещи или да се съпротивлява даже и сега, когато сатанистите я водят до авансово изкопана дупка. Там те намушкват момичето и заравят тялото, само че преди този момент отрязват парче месо, сготвят го на огън и го изяждат.

Месец по-късно на уеб страницата на Министерството на вътрешните работи се появява информация за издирването на 27-годишната московчанка Виктория Зайцева.

Отличителни черти - добра физика, дълга черна коса и тъмни очи. Облечена напълно в черно. На шията има талисман под формата на пентаграм в кръг. По лявата ръка има белези от сечения.

Грешният завой

Втората жертва на сатанистите е Платон Степанов. Младежът, прочут в обществените мрежи под прякора " Вилхелм Торквемада ", приключва Северозападния държавен кореспондентски механически университет, обича компютърни игри, исторически истории, притеглен от окултизма и пътуванията до мистични места.

Именно последното го сближава с Варг. Под претекст за такова пътешестване през август 2016 година момичето се обажда на Степанов. Този път Варг и Трегубенко канят и друга двойка сатанисти да вземат участие в церемонията - Александър и Татяна Перевозчиков-Хмурих.

На 13 август на гара Приозерск (140 километра от Санкт Петербург) всички те посрещат Степанов.

Според легендата, която сатанистите измислили за жертвата си, наоколо са устроили лагер в гората. Но незабавно щом напущат гарата, Трегубенко атакува Платон.

Четиримата сатанисти го пребиват, а по-късно съучастниците прерязват гърлото на младежа и събират кръв в стъклена купа. След това тялото на Степанов е заровено, а персоналните му движимости са изгорени на клада. Подобно на Виктория Зайцева, той се води за липсващ до март 2021 година

По кървавата диря

Престъпленията на сатанистите остават в загадка пет години, само че ги разкрива самият Андрей Трегубенко, който в положение на алкохолно замайване от време на време стартира да споделя за убийствата. Слуховете за това стартират да се популяризират измежду сподвижници, а мнозина бързат да прекратят контактите с Трегубенко и неговите приятели.

Информация за това кой тъкмо може да стои зад изгубванията на Виктория Зайцева и Платон Степанов стигна и до оперативните служащи. Но учредения за задържането на сатанистите се появяват едвам през март 2021 година Бивш чиновник на отдела за престъпно следствие споделя пред Lente.ru детайлности.

За изчезналите (б.л.-Зайцева и Степанов) се създава кръг от контакти, направления на пътешестване, наблюдават се обществените мрежи.

" Когато работи непрофесионален нарушител, той прави доста неточности. Лесно се разпознава, само че събирането на доказателства е по-трудно ", споделя някогашният криминалист.

Така службите откриват наблюдаване над Варг и Трегубенко. Скоро се появява и повода за задържането им. Сатанистите са хванати с огромна пратка опиати, открити при обиск в жилището на Олга. След като схващат за периода затвор, които ги чака, те се съгласяват да сътрудничат на следствието.

Двойката приказва намерено за ритуалните убийства, осъществени през 2016 година След това техните съучастници Александър и Татяна Перевозчикови-Хмурие попадат в ръцете на правоохранителните органи.

Олга Варг и Андрей Трегубенко са упрекнати в две убийства, осъществени от група лица по прелиминарен сговор, както и опит за противозаконна продажба на опиати. Съпрузите Перевозчиков-Хмурих също са упрекнати в ликвидиране по авансово съглашение. Към момента всички забъркани по наказателното дело лица са в ареста.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР