Съпрузи от Тексас станаха най-старата брачна двойка в света, измерено

...
Съпрузи от Тексас станаха най-старата брачна двойка в света, измерено
Коментари Харесай

Това е най-старата семейна двойка на света

Съпрузи от Тексас станаха най-старата брачна двойка в света, измерено съгласно общата им възраст, оповестиха от върховете на „ Гинес “.

Джон Хендерсън е на 106 години, а брачната половинка му Шарлот на 105. Общата им възраст от 211 години ги сложи на върха в класацията, а на 15 декември двамата ще отпразнуват 80 години брак.

Джон и Шарлот се срещнали по време на лекции в университета в Тексас през 1934 година Шарлот се обучавала да стане преподавател, а Джон играел във футболния тим на университета.

Женят се през 1939 година по време на Голямата меланхолия, когато имали единствено 7 $ за хотелска стая за медения им месец.



Джон има и различен връх – той е най-старият жив някогашен състезател на локалния футболен тим. Той има традиция да всяка година да върви на най-малко един мач.

Съпрузите са здрави, като Джон продължава да тренира всеки ден. Преди 10 години се преместили да живеят в дом за възрастни хора в Тексас.

А на въпроса каква е тайната на дългия живот и сполучливия брак, Джон дава отговор: Да живееш живота си умерено и да бъдеш сърдечен с колегата си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР