Съпругите на лидерите на Г-20 взеха участие в културна програма,

...
Съпругите на лидерите на Г-20 взеха участие в културна програма,
Коментари Харесай

Какво правиха съпругите на световните лидери в Осака?

Съпругите на водачите на Г-20 взеха присъединяване в културна стратегия, до момента в който държавните ръководители обсъждаха въпросите на световната стопанска система и цифровизацията на срещата в Осака, заяви ТАСС.

В средата на деня нежните половинки на водачите на Г-20 отпътуваха с рейс до намиращия се наоколо до Осака град Киото, който дълго време е бил столица на Япония.

След излизането от рейса съпругите бяха качени на рикши и се насочиха към храма Тофукуджи, ситуиран в централната част на града. Това светилище е било издигнато през 1236 година и принадлежи към школата Риндзай, една от основните в японския дзен-будизъм.

След като дойдоха в храма съпругите на водачите бяха нагостени с отглежданите в езерцето разноцветни шарани, които са считани за едни от знаците на Япония. След това в една от залите на храма последва обяд и обичайната чаена гала.

Културната стратегия, дело на брачната половинка на японския министър председател Шиндзо Абе, Акие, приключи с обща фотография за спомен. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР