Съпругата на Васил Божков Елена Динева му повлияла при покупката

...
Съпругата на Васил Божков Елена Динева му повлияла при покупката
Коментари Харесай

Прокурорът: Елена Динева е имала изключително влияние върху Божков

Съпругата на Васил Божков Елена Динева му повлияла при покупката на някогашната Телефонна палата. Тя е имала извънредно въздействие върху мъжа си, това е показал по време на разпита си очевидец по делото против притежателя на "Нове холдинг " и още 7 обвинени. Показанията на очевидци бяха представени от прокурор Тихомир Стоев.

Елена Динева се интересува мощно от изобразително изкуство, тя има фондация, която се занимава със модерна живопис. Идеята - нейната и на Васил Божков, е била Телефонната палата да се трансформира в музей на актуалното изкуство, оповестява "24 часа ".

"Елена Динева не е елементарна стопанка, тя е сътрудник на Васил Божков освен в живота, само че и в бизнеса ", уточни прокурор Тихомир Стоев. Той изиска тя да бъде върната в ареста. Адвокатите й Трендафил Трендафилов и Людмил Рангелов пък настояха на клиентката им да не бъде определяна никаква мярка или различно голямата гаранция да бъде понижена.

"От 28 януари тя е в изискванията на квази-домашен арест. В жилището й непрекъснато се правят претърсвания и изземвания ", уточни юрист Трендафилов. Той добави, че по делото има информация за банкови сметки, само че не и за тяхната наличност.

"Кой здрав разсъдък би споделил: "тя знае за такива тежки терзания, като убийства и изнасилвания " и в случай че има такова въздействие върху мъжа си няма да му повлияе ", изясни юрист Людмил Рангелов. Той също уточни, че по делото не е изяснено дали тя има такива парични наличия, които да й разрешат да и внесе гаранцията от 1,5 млн. - тази гаранция беше избрана от съда.

Самата Елена Динева също приказва в своя отбрана пред съда, като тя предизвести, че ще бъде извънредно прочувствена. "Моите ползи са напълно в културата, имам другари писатели, спортисти, не съм се занимавала в никакъв случай с "Националната лотария ". Тя уточни, че е приключила стопанска система, по-късно ВИАС, занимавала се е с реклама и маркетинг при започване на кариерата си, само че в никакъв случай не и с лотарийните игри.

"Днес разбрах, че съм публично рискова, тъй като съм се употребила с престиж и доверие, само че това може единствено да ме ласкае ". Преди делото брачната половинка на Божков помоли да прочете някои от разпитите на очевидците. Пред съдиите тя сподели, че единият от тях е градинар, другата е хигиенистка в кухнята, имало и три рецепционистки от офиса на ул. "Московска ", които дори не познавала. Разпитаният за следващ път тази заран Цветомир Найденов, който е главен очевидец по делото, Динева не била виждала от повече от 3 години. По мотив на неговия разпит тя сподели, че доста мръсно и гнусно я е квалифицирал като човек. Със брачна половинка й били женени от доста дълго време и въздействието можело да е и почитание. В фамилията те нямали практиката да разясняват бизнес уговорките на Васил Божков денем. Динева се възмути от това, че в показанията си Цветомир Найденов надали не твърдял, че тя била провела ликвидиране. Това дори и няма да го разясня, уточни Динева.

"Гнус ме е и да кажа изказванието, че надали не съм знаела за някакви изнасилвания ". По мотив на разпитите тя сподели, че това, което видяла, излизало отвън всевъзможни граници. Това били доноси.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР