Съпругата на Удо Ланге и задържаният за убийството на бизнесмена

...
Съпругата на Удо Ланге и задържаният за убийството на бизнесмена
Коментари Харесай

Съпругата на Удо Ланге имала лични отношения със задържания за убийството му

Съпругата на Удо Ланге и арестуваният за убийството на предприемача имали персонални връзки. Това стана ясно на взаимен брифинг на Окръжната прокуратура и полицията в Перник във връзка дейностите по следствие по воденото досъдебно произвеждане за съзнателно ликвидиране в с. Кладница.

Има задоволително събрани доказателства, че арестуваният е съпричастен към закононарушението. Предстои и внасяне на искане за непрекъсната мярка, съобщи старши комисар Павел Млеканов - шеф на ОД на МВР-Перник.

" В резултат на взаимната работа на прокуратурата и ОД на Министерство на вътрешните работи и екип от проверяващи, се събраха задоволително доказателства и е повдигнато и предявено обвиняване за осъществено съзнателно ликвидиране. Лицето е задръжано за 24 часа, след което е удължено до 72 часа с прокурорско разпореждане. Утре ще бъде импортирано искане в Окръжния съд с оглед за взимане на най-тежката мярка за неотклонение ", сподели Аделина Алексиева - наблюдаващ прокурор.
От прокуратурата обясниха, че упрекнатият е прочут на потърпевшия и на фамилията му. Работил е при събпругата на жертвата. Мотивът за закононарушението е персонален.

" Задържаният и брачната половинка на потърпевшия са в персонални и служебни връзки. Този човек е адресно регистриран в София. Към момента доказателствата сочат, че той е причинител на убийството. Работи се и по определяне на съпричастие и на други лица. Задържан е през вчерашния ден сутринта в жилището му в София ", сподели Албена Стоилова - представител на Окръжна прокуратура - Перник.
Според проверяващите, има доказателства за избран тип оръжие, само че към момента не са подготвени и експертизите. На този стадий няма доказателства против брачната половинка. Все още се открива по какъв начин тъкмо е осъществено убийството.

МВР задържа лице по отношение на убийството на швейцарския предприемач Удо Ланге

Швейцарският предприемач Удо Ланге беше открит мъртъв в дома му в пернишкото село Кладница. Пристигналият на място лекарски екип не е открил следи от принуждение. По време на аутопсията обаче е открита рана в долната дясна част на шията, през която е обиден белият дроб.

Швейцарският предприемач е женен за българка и живее от дълго време в нашата страна. Двамата са имали дружество за силиконови произведения, което преди няколко години продали на шведска компания.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР