Съпругата на световния №1 и носител на 17 титли от

...
Съпругата на световния №1 и носител на 17 титли от
Коментари Харесай

Йелена Джокович с трогателен разказ за тежък момент в кариерата на Ноле

Съпругата на международния №1 и притежател на 17 трофеи от " Големия шлем " Новак джокович - Йелена, разкри, че 8-кратният първенец на Australian Open е бил на косъм от отричане от тениса. Дори освен това - по думите на Йелена, Новак й е споделил, че е взел решение да спре с тениса, само че малко по-късно го е трансформирал. Това се е случило през 2018 година, когато Ноле, претърпял интервенция на лакътя преди този момент, опита да се завърне в ATP тура. В Индиън Уелс обаче той губи още първия си мач - трисетово проваляне от намиращия се отвън Топ 100 по това време японец Таро Даниел. Не след дълго следва ново обезкуражаващо проваляне - 3:6, 4:6 от французина Беноа Пер във втория кръг в Маями и в този миг Джокович взема решение, че това е краят на професионалната му тенис кариера.

 Красивата Йелена трансформира Джокович от " пещерняк " в човек (видео)
Джокович стартира 2018 година като №11 в света, само че в нейния край се връща на първото място, като печели " Уимбълдън " и US Open. 2019 е още по-успешна за сърбина, а 2020 стартира за него с 18 следващи победи и три трофеи, в това число тази от Откритото състезание на Австралия, преди сезонът в тениса да бъде подложен на пауза поради пандемията от ковид.

 Можете ли като тях? Йога предизвикването на Джокович (видео)
Пред журналиста Греъм Бенсингър брачната половинка на Джокович показа за компликациите, с които се е сблъскал в началото обичаният й мъж при опита да се завърне. Попитана дали е имало миг, в който е мислела, че Джокович е бил покрай отричане, Йелена отговори по този начин: " Той ми сподели, че се отдръпва. Това е истината. След загубата му в Маями, едно извънредно проваляне, той ни събра и ни сподели: " Хора, завърших ". Моята реакция беше: " Какво!? ", а той сподели: " Искам да съм на чисто с моите спонсори, Едуардо, кажи им, че спирам. Не зная дали спирам за 6 месеца, година или вечно, просто им кажи ". Разплакахме се и му казахме, че това не е моментът, в който да се откаже ".

 Джокович: През 2010 година желаех да се откажа
Половинката на Ноле след това описа по какъв начин Джокович въобще не е желал да има нещо общо с тениса, тъй като той е престанал да му доставя наслаждение, само че до момента в който са били на почивка е видял по какъв начин брачната половинка му се забавлява със сина им Стефан, играейки тенис. Тогава той ги е попитал дали може да се включи, а Йелена му е споделила: " Не, ти към този момент не играеш тенис, ти се отхвърли, остави ни да си играем ". После синът им се е обърнал към Ноле с думите: " ОК, тате, твой ред е ", а Джокович е почнал да бие сервиси и последователно е върнал обичта си към тениса, а в последния ден от въпросната почивка е споделил на Йелена: " Ще се обадя на Мариан (Вайда, треньора на Новак - б.р.) и ще го помоля още веднъж да ми бъде треньор ". Това беше в годината, в която той претърпя интервенция, а след това избърза да се завърне, резултатите не идваха и всички му споделяха да забави темпото ", описа още госпожа Джокович.

 Джокович извърши предизвикването на Анди Мъри (видео)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР