Съпругата на руския бизнесмен Виктор Бут, излежаващ в САЩ 25-годишна

...
Съпругата на руския бизнесмен Виктор Бут, излежаващ в САЩ 25-годишна
Коментари Харесай

Съпругата на арестуван в САЩ руски олигарх прави независимо разследване

Съпругата на съветския предприемач Виктор Бут, излежаващ в Съединени американски щати 25-годишна присъда, стартира да събира средства за без значение следствие на делото против него благодарение на интернационалните специалисти от Англия и Америка. Това описа пред " Известия " самата Алла Бут, съобщи Българска телеграфна агенция.

Разследването цели да бъдат преразгледани обвиняванията против съветския жител, основани на анулирани към този момент наказания, наложени му от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Според Алла Бут " самостоятелната експертиза освен ще разреши да бъде възобновено положителното име на брачна половинка й, само че ще даде на Русия спомагателни благоприятни условия за освобождение на бизнесмена ".

Виктор Бут бе арестуван през 2008 година в Тайланд по искане на Съединени американски щати и екстрадиран след две години в Щатите, където през 2012 година получи присъда - затвор и санкция от 15 милиона $.

Бизнесменът преговарял за продажба на оръжия с хора, за които мислел, че са колумбийски бунтовници. Те обаче се оказали информатори на американската Служба за битка с опиатите (ДЕА). Бут бе наказан за скрит план за убийството на американски жители, планувана доставка на ракети " земя-въздух " и подкрепяне на терористична организация, каквато е съгласно Съединени американски щати групировката Революционни въоръжени сили на Колумбия (ФАРК).

По думите на брачната половинка му обаче самостоятелното следствие ще оневини Бут, създавайки " казус, който доста ще увеличи възможностите " за освобождение и на други съветски жители, наказани в Съединени американски щати " под измислени предлози ". Предвижда се английските и американските специалисти да ревизират документите по делото и да разпитат лицата, свидетелствали пред съда, с цел да открият в каква степен показанията им са били " изопачени, погрешно изтълкувани или фалшифицирани ".

Стойността на това следствие може да доближи 130 000 долара; чака се да го финансира благотворителната фондация на Алла Бут " Път към къщи ", чиято цел е да подкрепя съветски жители в сериозни обстановки в чужбина.

Според брачната половинка на Бут първо би трябвало да бъде тествана информацията, предоставена на Съвета за сигурност от експертни групи, в чиито отчети " Виктор за пръв път бе наименуван извършител на глобите на Организация на обединените нации и незаконен търговец с оръжия ". По думите й американските секрети служби употребявали тези документи, " с цел да основат на Бут имидж на " търговец със гибел ", а след това ги употребило обвиняването на процеса в Ню Йорк, с цел да потвърди виновността му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР