Съпругата на президента Румен Радев - Десислава, коментира в профила

...
Съпругата на президента Румен Радев - Десислава, коментира в профила
Коментари Харесай

Десислава Радева: Думите на Валери Симеонов са позор

Съпругата на президента Румен Радев - Десислава, разяснява в профила си във Фейсбук обидите на вицепремиера Валери Симеонов към децата с увреждания и протестиращите майки.
" Репликата, изречена от него (Валери Симеонов - бел. ред) преди няколко дни мога да окачествя единствено с една дума – срам. Позор за него, че посмя да се отнесе надменно-присмехулно към заболели български деца и проблемите на техните родители. Позор за неговата партия, която самоотвержено го отбрани с нарочна позиция. Позор отново за него (вицепремиера ни), когато самодоволно разгласи, че стои твърдо зад думите си. Позор за тези от нас, които са избрали подобен човек да ни съставлява и работи в наш интерес ", написа Радева.
" Предполагам, господин Симеонов е осведомен с член 14 от Конституцията на Република България, където е записано, че фамилията, майчинството и децата са под протекция на страната. Има и още един значим текст там – чл.4, ал.2, където Република България подсигурява достолепието на личността.

Майките с черни тениски не крещят за привилегии, а се борят за почтено битие. За себе си и децата си. Лично за мен те са герои, създали по-трудния, само че по-човешки избор, в случай че помним случая Могилино... ", добавя тя.
Припомняме, че Симеонов назова протестиращите майки на деца с увреждания " кресливи ", а самите деца - " сякаш заболели ". Това провокира мощно отвращение измежду обществото, а през днешния ден се организираха и митинги с искане за оставката на вицепремиера. Министър-председателят Бойко Борисов обаче сподели, че няма да му я изиска, тъй като е " комплицирано ".
Ето и целия статус на Десислава Радева:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР