Съпругата на президента Радев Десислава пусна любопитна публикация в профила

...
Съпругата на президента Радев Десислава пусна любопитна публикация в профила
Коментари Харесай

Деси Радева с гневен пост за еничари и ибрикчии

Съпругата на президента Радев Десислава пусна любопитна обява в профила си в обществената мрежа.

 

" Знаете ли, че в Османската империя за основни ибрикчии са избирали основно еничари?! Сигурно и обич е пламвала ", написа президентшата.

 

Към поста си тя прибавя и песента на известния турски реализатор Таркан - " Кротък като агенце ".

 

Справка в речника сочи, че " ибрикчия е чиновник на султана, който персонално подмива и подсушава задните елементи на господаря си. Поради размера на свитата от ибрикчии, след това се основава и длъжността „ Главен ибрикчия “, който е и едно от най-доверените лица на султана, поради спецификата на отговорностите му. 

 

Преди няколко години брачната половинка на президента Радев бе много дейна в обществената мрежа. Там тя изказваше персонални позиции, употребявайки тъничък прислех и лека подигравка. Интелигентният й изказ с двусмислена нотка затвърдиха позицията й на безсърдечен съдник на публичните процеси, макар ситуацията й на брачна половинка на президента.

 

Днес гневният пост на брачната половинка на президента евентуално е ориентиран към Политическа партия, които в среднощното си съвещание споделят по какъв начин ще уволнят всички фрагменти на Радев и по какъв начин ще му вземат службите. Вероятно тъкмо тях Радева засяга като " еничари ", които са станали " ибрикчии ".

 

Известно е, че еничарите са били най-жестоките войни в османската войска. Еничарите са вземани като деца от християнското население, според по този начин наречения " кръвен налог ". Те са били обучавани за бойци още от дребни и са служили на империята наложително и против възнаграждение за избран период. По време на военната си работа не са имали право да основават фамилии. Обучавани във честност на султана, те не са имали угризения даже да убият същинските си родители.

 

Но на кого днешните еничари са станали ибрикчии, не излиза наяве от думите на Десислава Радева. 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР