Съпругата на покойния журналист Димитър Цонев е пуснала за продан

...
Съпругата на покойния журналист Димитър Цонев е пуснала за продан
Коментари Харесай

Вдовицата на Митко Цонев продава имот за 2 милиона - СНИМКИ

Съпругата на починалия публицист Димитър Цонев е пуснала за обмен фамилен парцел, ситуиран на пъпа на София, в непосредствена непосредственост до градинката „ Кристал ”, за близо два милиона лв.. Уникалният мезонет, който се намира в независима постройка с вътрешен двор на бул. „ Цар Освободител “ против Италианското посолство и на крачки от площад „ Народно заседание “, е с площ колкото 4 стандарти жилища, а точно 306 квадрата.

От обявата на Мариана Цонева се вижда, че парцелът се предлага необзаведен, само че не се нуждае от сериозен ремонт и новите притежатели ще могат да се нанесат в него незабавно след покупката. Жилището на Цоневи има разкош подово покритие от дъбов паркет и гранитогрес и изискани стълбища от гранит. Оборудвано е с PVC дограма, солидни интериорни порти, входна врата със отбрана, СОТ, видеодомофон и други битови екстри. На първия му етаж се намират предверие, кабинет с камина и портална врата, 3 независими спални, кухненски бокс, хигиеничен възел. На втория пък има още 3 спални пространства, кухненски бокс, първокласна баня с тоалетна.
Цената, която Мариана е оповестила, е 940 хиляди евро, което се равнява на почти 2 милиона лв.. Не е ясно дали мезонетът е завещание на починалия ѝ брачен партньор Димитър Цонев от неговите родители – огромния артист Коста Цонев и именитата говорителка Анахид Тачева. Тя от години живее в Америка и в последно време не е добре в здравословен проект, тъй като страда от напреднала деменция, изгубила е паметта си и се постанова да бъде обгрижвана от медицински екип 24 часа в денонощието. Вероятно е и това да е една от аргументите семейство Цоневи да желаят да се разделят със жилището и след това да поделят парите от него между тях, защото надали Анахид повече в миналото ще се върне в България поради обстановката, в която се намира, разясняват близки до фамилията.

След гибелта на двамата мощни мъже във семейството – Коста и Димитър Цоневи, дамите в фамилията съумяха да не се изпокарат за наследството. Преди време Анахид Тачева, снаха ѝ Мариана и сестрата на Митко Цонев – Теодора, продадоха различен апартамент на артиста в София, като си разделиха извоюваното от договорката и бездомната допреди това Теодора съумя да си вземе независимо жилище. Вдовицата на журналиста пък и до момента населява тяхната фамилна къща в „ Бояна “, в която постоянно ѝ гостуват децата ѝ. Дъщеря ѝ Деси и вторият ѝ мъж Явор живеят настрана, в нов апартамент неотдавна се нанесе и нейният брат Митко Цонев-младши.
Единственият парцел, който не остана в клана Цоневи, е къщата на Коста Цонев в Бистрица, където той прекара последните години от живота си. Тя остана за втората му жена Ели, брокер на недвижими парцели, която от години се пробва да я продаде, само че мераклии няма.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР