Съпругата на легендарния синоптик Минчо Празников - Цана, попадна в

...
Съпругата на легендарния синоптик Минчо Празников - Цана, попадна в
Коментари Харесай

Жената на Минчо Празников плаши със съд

Съпругата на именития синоптик Минчо Празников - Цана, попадна в епицентъра на огромен скандал. Оказва се, че тя е останала без унаследен парцел, откакто преди година община Трявна го е продала, без да я уведоми и без да изиска нейното единодушие, написа вестник " Телеграф ".

Недвижимият парцел е 1,5 дка земя в землището на село Веленци и е бил благосъстоятелност на родителите на брачната половинка на синоптика. През 2020 година от свои съседи, напълно инцидентно, Цана Празникова с учудване научила, че парцелът към този момент не е неин и е продаден от общината на търг на нов притежател. Тя неотложно потърсила отговор от институцията и поискала или парцелът да ѝ бъде върнат, или в случай че договорката не може да бъде развалена, тя да получи полагащото ѝ се обезщетение за продажбата му в размер на продажната цена - 8462 лева

Празникова, която по специалност е доктор, твърди, че е показала пред общинските чиновници документи от Поземлената комисия в Трявна, че през 1998 година правата ѝ за прилагане на имота са възобновени. В молбата до общината тя описала също, че парцелът не е зарязан и че през годините за него са полагани грижи.

В последна сметка въпроса за компенсацията бил отвеян към локалния Общински съвет, който на свое съвещание обаче отхвърлил желае на пострадалата като безпочвен, защото продаденият парцел не бил неин. Сега тя има намерение да съди община Трявна поради случая, написа още изданието.

През изданието кметицата на община Трявна бе безапелационна, че в тази ситуация общината не е направила нищо нелегално и че не се тормози от заканата на Цана Празникова да води правосъдно дело против поверената ѝ за ръководство институция.

" През 2003 година страната е трансферирала на община Трявна всички нестопанствани или непотърсени парцели и въпросният парцел, за който претендира госпожа Празникова, е измежду тях. И съгласно новата кадастрална карта, утвърдена от регионалния шеф на Габрово, парцелът е общински.

Самата госпожа няма и не можа да показа пред нас документ за благосъстоятелност на въпросния парцел. Така че в тази ситуация няма нищо незаконосъобразно и този, който би трябвало да се произнесе по подготвеност, е съдът ", съобщи кметицата Кръстева и изрази подготвеност при предпочитание да бъде предоставена цялата документи по противоречивия проблем, с цел да се откри истината по него и да не се основават условия за спекулации, невярва информация, клюки и злословия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР