Съпругата на израелския премиер Бенямин Нетаняху - Сара Нетаняху -

...
Съпругата на израелския премиер Бенямин Нетаняху - Сара Нетаняху -
Коментари Харесай

Осъдиха съпругата на Нетаняху за злоупотреба с обществени средства

Съпругата на израелския министър председател Бенямин Нетаняху - Сара Нетаняху - през днешния ден беше приета за отговорна в непозволени разноски за сметка на данъкоплатците, съобщи сътрудник на Франс прес от съда в Ерусалим

Обвинена през юни 2018 година в машинация и корист с доверие, Сара Нетаняху реализира съглашение с обвиняването, което съдът одобри.

В последна сметка тя бе празната за отговорна, че е употребила грешките на различен човек и беше наказана да заплати санкция от 10 000 шекела (2500 евро) и да възвърне 45 000 шекела (11 000 евро) на страната.

Съпругата на премиера беше упрекната в машинация и корист с доверие, защото поръчала ястия от първокласни заведения за хранене за общо близо 100 000 $ (около 85 000 евро), платени с държавни средства, под лъжливия предлог, че формалната резиденция на премиера не разполага с готвач, осведоми Българска телеграфна агенция.

По силата на подписаното съглашение обвиняванията в машинация, за които можеше да получи тежко наказване, отпаднаха.

Срещу 60-годишната Сара Нетаняху е имало и други обвинявания. През 2016 година съд в Ерусалим постанови изплащането на обезщетение на някогашен иконом на семейство Нетаняху, обвинил премиера и брачната половинка му в неприятно отношение.

В началото на октомври самият Бенямин Нетаняху би трябвало да се яви на съд по обвинявания в корупция, машинация и корист с доверие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР