Съпругата на израелския премиер Бенямин Нетаняху, Сара, е била обвинена

...
Съпругата на израелския премиер Бенямин Нетаняху, Сара, е била обвинена
Коментари Харесай

Съпругата на Нетаняху е обвинена в измама

Съпругата на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, Сара, е била упрекната през днешния ден в машинация поради хипотетична корист с държавни средства при поръчки на кетъринг за формалната им резиденция, съобщи министерството на правораздаването на Израел, представено от Ройтерс.

Според обвинителния акт Сара Нетаняху и един държавен чиновник по непозволен метод са употребявали над 100 000 $ за стотици ястия, доставяни от заведения за хранене, заобикаляйки възбраната за сходна процедура, когато резиденцията разполага с щатен готвач.

В обвинителния акт, публикуван за медиите от министерството на правораздаването, се показва, че обвиняването против брачната половинка на премиера и в машинация при утежняващи виновността условия и в корист с доверие.

Премиерът, самият той заплетен в поредност от корупционни следствия, дефинира обвиняванията против жена си като нелепи и безпочвени.

В предишното 59-годишната Сара Нетаняху неведнъж влизаше в новините поради репутацията й на могъщ и тираничен човек. Говорител на фамилията сподели, че това мнение за Сара е безусловно несправедливо.

Поредният скандал към Сара е малко евентуално да навреди политически на брачна половинка й, който ръководи Израел четвърти мандат и съгласно социологическите изследвания се радва на висока поддръжка, макар че е упрекван в нарушавания, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР