Съпругата на депутата от Продължаваме Промяната - Демократична България Даниел

...
Съпругата на депутата от Продължаваме Промяната - Демократична България Даниел
Коментари Харесай

Асен Василев за Виолета Лорер: Много шум за нищо

Съпругата на депутата от " Продължаваме Промяната - Демократична България " Даниел Лорер – Виолета Лорер, е отдръпнала кандидатурата си за представител на България в Европейската капиталова банка, уточни пред публицисти в Народното събрание министърът на финансите Асен Василев.

Случилото се през вчерашния ден, той разяснява " като доста звук за нищо ".

" Госпожа Виолета Лорер сама отдръпна кандидатурата си, защото се подвигна огромен звук и не желае да вреди на България. Сега на тази позиция влиза госпожа Гергана Беремска, която е шеф на дирекция " Международни финансови институции ". Идеята за кандидатурата ѝ е отново моя ", сподели Василев.

По думите му тази позиция трябва да се заеме до петък. На нея постоянно е бил или консултант на министър, или шеф на дирекция. Той уточни още, че тук не става въпрос за позицията, която Лиляна Павлова заема, която е същинската позиция на България в банката, а за присъединяване, което не е със възнаграждение от банката, а е  " чисто административна ".

" Не мога да ви кажа за какво стана напрежение. Ако ви кажа имената на хората, които до момента са заемали тези позиции, няма да ги знаете, както имената на хората, които в този момент ще ги заемат, отново няма да ги знаете ", добави финансовият министър.

Според него реакцията на назначението на брачната половинка на депутата от Политическа партия Лорер е била безусловно непремерена. Василев не мисли, че това " идва единствено от сътрудниците от ГЕРБ. Идва до огромна част и от пресата и от недоумение защо тъкмо става въпрос ". 

" Няма механизъм за съгласуване на назначенията. Те се вършат от хората, които би трябвало да носят отговорност за тях. Премиерът е виновен за заместник-министрите, аз съм виновен за това, което аз предлагам. Разбира се, в случай че това изисква акт на Министерски съвет, би трябвало да бъде координирано и с Министерски съвет, и с премиера ", сподели още той.

И добави:

" Мисля, че има много народните представители, чиито половинки работят в администрацията под някаква форма. "

Вчера в своя позиция от ГЕРБ обявиха, че са разбрали за номинацията на Лорер от медиите и малко по-късно още веднъж от медиите разбрали за отдръпването ѝ. От политическата групировка показаха, че " сходни разминавания в връзката сред сътрудници са неприемливи " и не биха ги толерирали отсега нататък.

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов през днешния ден регистрира, че назначенията в изпълнителната власт, държавната администрация и в регулаторните органи основават напрежение в ръководещото болшинство. Попитан по какъв начин ще се взимат решенията за заместник-министри, регионални шефове, регулаторни органи, депутатът сподели,  че това занапред би трябвало да се разисква и че на този стадий може единствено да отговори, че ще са необходими много здрав разсъдък, самообладание и внимание.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР