Съпругата на бившия шев на комисията по хазарта Огнемир Митев

...
Съпругата на бившия шев на комисията по хазарта Огнемир Митев
Коментари Харесай

Съпруга на бивш хазартен шеф ходатайствала за фирма, но не на Божков

Съпругата на някогашния тегел на комисията по хазарта Огнемир Митев ходатайствала за по-благосклонна инспекция на компания, която обаче не е на Васил Божков. Щом разбрал шефът на контролна активност Тодор Марков незабавно пуснал докладна до ръководителя на Комисията по хазарт Александър Георгиев.Това стана ясно в профилирания съд, където прокурор Венцислав Фердинандов изиска непрекъснат арест за Пламен Георгиев и Тодор Марков. Двамата са някогашен и сегашен началник на дирекция контролна активност в комисията. Пламен Георгиев е заемал поста преди година и половина по времето на Огнемир Митев, а Тодор Марков - последните 6 месеца.

Те са упрекнати, че са част от проведената незаконна група с водач Васил Божков, ощетила хазната с 559 млн. лева Имат и обвиняване за длъжностно закононарушение, че не са осъществили задоволително надзор. Прокурор Фердинандов уточни, че очевидци са споделили, че двамата са се познавали с Божков, а Марков заел поста началник на контролната дирекция с помощта на това си другарство. Той постъпил в комисията 2014 година като младши специалист, който до юли 2019 е отговарял за деловодството.

" Трябва да се спре това грабене от една проведена тайфа, с помощта на която е ограбен половин милион лв. ", сподели прокурор Фердинандов

Според юриста на Тодор Марков Слави Димитров неговият клиент в продължение на 5 години е бил административен секретар на деловодството и е разнасял информации. Той " се е движил ", откакто комисията е взимала решенията. Освен това даже главните очевидци по делото братята Боян и Цветомир Найденови, които са жалбоподатели, въобще не знаели, че съществува подобен човек. Адвокат Димитров уточни, че Марков нареждал инспекциите постоянно да се вършат в последния миг, с цел да не се знае за тях. Той даде и образец по какъв начин е реагирал шефът на контролна активност, когато му се е обадила брачната половинка на Огнемир Митев. Бащата на Марков получил инсулт, когато схванал, че синът му го извеждат с белезници от Комисията по
хазарта.

След като е бил арестуван на 21 януари, за едно денонощие той е бил пуснат, а с Пламен Георгиев са упрекнати в събота. Съдът решите мярката за неотклонение да бъде домакински арест - и на двамата, тъй като нямало доказателства те да са част от незаконната група, не били с йерархична взаимозависимост от нейните членове. В същото време обаче имало задоволително данни, че не са изпълнили своите служебни обвързване - т.е. да осъществят надзор.

Според съда задържането им под стража е несъразмерно тежка мярка за неотклонение, а домашният арест ще ги дисциплинира и ще попречи да извършат закононарушение. Решението не е дефинитивно, може да бъде обжалвано и протестирано. В подобен случай с мярката на двамата на 18 февруари ще се занимае апелативният спецсъд.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР