Съпругата на бившия шеф на Интерпол Мън Хунвей, намиращ се

...
Съпругата на бившия шеф на Интерпол Мън Хунвей, намиращ се
Коментари Харесай

Съпругата на бившия шеф на Интерпол: Не съм сигурна дали е жив

Съпругата на някогашния началник на Интерпол Мън Хунвей, намиращ се в неопределеност от повече от три седмици, съобщи, че не е сигурна дали мъжът й е жив, откакто беше арестуван от китайските управляващи, съобщи ДПА.
В изявление за Би Би Си Грейс Мън сподели, че няма никаква новина от брачна половинка си, откогато е липсващ, и че получавала закани по телефона.
Преди това тя беше декларирала, че нейният брачен партньор й бил изпратил известие в обществените мрежи с текста "Чакай позвъняването ми " на 25 септември, деня, в който отпътувал за Китай от Лион.
Минути по-късно изпратил последното си известие до нея, което било емотиконка, изобразяваща нож, което съгласно нея значи, че той е в заплаха.
"Смятам, че това е политическо гонене. Не съм сигурна дали е жив ", сподели Грейс Мън в излъченото нощес изявление за английската телевизия. Тя добави, че съгласно нея "няма граници " на това, което Китай може да направи. "Те са жестоки ", съобщи брачната половинка.
Мън, който при започване на месеца се отдръпна от Интерпол и е също по този начин заместник-министър на публичната сигурност на Китай, е разследван от китайския орган за битка с корупцията.
"Пред закона няма привилегии и изключения ", съобщи по-рано този месец китайското министерство на публичната сигурност. "Всеки, който нарушава закона, би трябвало да бъде строго осъден ", добави министерството.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР