Съпругата на бившия кмет на Септември Марин Рачев - Веска

...
Съпругата на бившия кмет на Септември Марин Рачев - Веска
Коментари Харесай

Съпругата на бившия кмет на Септември, отстранен заради конфликт на интереси, зае поста

Съпругата на някогашния кмет на Септември Марин Рачев - Веска Рачева, го наследи на стола след извършени избори в неделя.
Още по тематиката
Марин Рачев бе отхвърлен от поста поради потвърден спор на ползи. Съпругата му бе единственият претендент за поста, макар че Общинската изборна комисия записва четири политически партии за изборите, измежду които и Българска социалистическа партия, само че в конкуренцията остава единствено Рачева, подкрепена от ГЕРБ.

В неделя в 13 области на страната се организираха частични локални избори за кметове на кметства и избори за кметове на общините Стрелча и Септември. Това беше първият избор у нас, който се организира на фона на пандемията от Covid-19.

Новият кмет на Стрелча е Георги Павлов, повдигнат от предприемчив комитет, за който са дали своят вот 57 % от гласоподавателите. А за нов кмет на Септември - с 90 на 100 от гласовете, беше определена Васка Рачева, също издигната от предприемчив комитет.

В белослатинското село Соколаре също гласоподаваха за кмет на обитаемото място, като изборите - със 71 % поддръжка, завоюва Йошка Цветкова от ГЕРБ.

Новият кмет на луковитското село Карлуково ще бъде определен на втори тур. На балотаж отиват Петко Иванов от Българска социалистическа партия за България и Марияна Маринова от ГЕРБ. За третия претендент за кмет на селото Радослав Иванов от Партия на зелените гласоподаваха 41 гласоподаватели. Отчетената интензивност е 60,16% при 498 души имащи право на глас.

На балотаж с Българска социалистическа партия другата неделя отива и претендентът на ГЕРБ в село Тенево, община Тунджа, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Частичният избор за кмет на село Бохот, община Плевен, печели Бойка Пъшева, издигната от " Демократична България ". За нея са дали своят вот 329 от гласоподавателите, а за претендента на ГЕРБ Цветан Кънев - 134 от имащите право на избор.

Избрани са на първи тур кметове на поповските села Славяново, Медовина и Водица.

Кмет на Медовина със 184 действителни гласа става Тодор Борисов от ГЕРБ, на Славяново, с 226 действителни гласа - Алтънай Ереджебова от Движение за права и свободи, а на Водица - Иван Иванов от " Българска социалистическа партия за България " със 159 гласа.

Юзджан Рамаданов от ГЕРБ печели на първи тур изборите в кметство Киченица, община Разград. Той е получил 169 гласа.

Зейти Адем, повдигнат от Движение за права и свободи, е определен на първи тур за кмет на кметство Къпиновци, община Исперих. За него са подадени 90 действителни гласа при 39 за съперника му.

Юксел Алиев от Движение за права и свободи е определен за кмет на дуловското село Водно. Той е получил 275 действителни гласове.

В община Търговище се гласуваше в селата Кралево и Острец. И в двете обитаеми места претендентите бяха по един.

Кандидатите на ГЕРБ завоюваха изборите за кмет в две села във Варненска област. Кандидатът на партията Иван Параскевов в най-голямото село в региона на Провадия - Бозвелийско, печели с 516 гласа пред съперника си от Българска социалистическа партия Живко Панев, който получава 83 гласа.

В село Брестак, община Вълчи дол, кандидатката на ГЕРБ Нели Лефтерова беше единствен претендент и завоюва поддръжката на над половината гласоподаватели с право на глас.

Метин Латифов завоюва изборите за кмет на айтоското село Карагеоргиево.

За него гласоподаваха 417 души. Латифов е повдигнат от ГЕРБ.

Единственият му конкурент - Зюмбюл Ахмед от Движение за права и свободи, получи 300 гласа.

Изборите се организираха при доста висока изборна интензивност - 65%.

Радостина Сусанина, издигната от предприемчив комитет, беше определена още веднъж за кмет на кюстендилското с. Овчарци, община Сапарева баня. Сусанина завоюва постоянните избори и през предходната година. По-късно съдът я в профил поради това, че не се е отказала в законоустановения период от осъществяването на комерсиална активност.

33-годишната Емине Сербез е новият кмет на бургаското село Изворище. От 158 души, имащи право на глас, за претендента на Движение за права и свободи са дали своят вот 150.

Емине Сербез бе единствен кандидат за кметския стол.

На балотаж с Българска социалистическа партия идната неделя отива и претендентът на ГЕРБ в село Тенево, община Тунджа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР