Съпротивата срещу излизането на Великобритания от Европейския съюз е довела

...
Съпротивата срещу излизането на Великобритания от Европейския съюз е довела
Коментари Харесай

Съпротивата срещу Брекзит засилва подкрепата за независимост на Уелс

Съпротивата против излизането на Англия от Европейския съюз е довела до увеличение на поддръжката за самостоятелност на Уелс до рекордните 33 %, демонстрира изследване, представено от ДПА.

В анкетата на социологическия институт " Югов " над 1000 души са били запитани дали желаят Уелс да стане самостоятелен, в случай че това значи, че той може да остане в Европейски Съюз след Брекзит.

Около 48 % от тях са дали отговор, че биха дали своят вот срещу самостоятелност при тези условия, 24 % са споделили, че биха дали своят вот за самостоятелност при неотложен референдум, без значение от статута на Уелс в Европейски Съюз, а 17 % не са били наясно какво да изберат.

" Това са сензационни данни, които издигат до историческо високо равнище поддръжката за упоритостта на " Плайд Камри " за реализиране на самостоятелност на Уелс ", сподели водачът на уелската националистическа партия Адам Прайс.

Според партията данните демонстрират, че като се изключат хората, които не са наясно какво да изберат, близо 41 % поддържат самостоятелност на Уелс след Брекзит.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР