Съпротивата или омразата, както я наричат, си има причинаБившият премиер

...
Съпротивата или омразата, както я наричат, си има причинаБившият премиер
Коментари Харесай

Никола Груевски: Не може македонците да са виновни, че не се чувстват като българи

Съпротивата или омразата, както я назовават, си има причина

Бившият министър председател на Република Северна МакедонияНикола Груевски показа във Facebook обява на " ОМО Илинден - Пирин “, разяснявайки, че всеки интелигентен (български) политик след четири национални бедствия ще се запита дали няма неверно отношение към македонския въпрос, предава скопският ефирен канал  " Сител “.

" Всеки интелигентен политик в България след четирите национални бедствия, както техните историци назовават ​​двете балкански и двете международни войни за България, в които България влезе във всички тях поради Македония, би се запитал дали нещо не им е наред, може би в отношение към македонския въпрос и политиката на България по отношение на Македония. И дали същата политика към Македония ги води към пета национална катастрофа, след която дефинитивно или в доста дълготраен проект ще изгубят македонците като непосредствен и другарски народ и комшия, колкото и да продължи това малтретиране до влизането на Македония в Европейски Съюз? “ – написа политикът.

" Съпротивата или омразата, както я назовават, си има причина. Не може единствено македонците да са отговорни за това, че не се усещат българи и не считат, че техните предшественици са били българи до 1944 година, говорели са български език и са имали българска история. България би трябвало обективно, независимо и с политици, анализатори и историци с " хладна глава “ да премисли присъединяване си в тази идея. Колкото и да е политически неловко сега за политиците от източната ни съседка, толкоз е стратегически значимо за тях и е належащо вместо да се употребява мощ посредством механизмите на Европейски Съюз, да се употребява повече мъдрост и човещина “, съобщи Груевски във Facebook.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР