Съпрезидентът и главен изпълнителен директор на Oracle Марк Хърд почина

...
Съпрезидентът и главен изпълнителен директор на Oracle Марк Хърд почина
Коментари Харесай

Oracle загуби блестящ лидер - Марк Хърд почина

Съпрезидентът и основен изпълнителен шеф на Oracle Марк Хърд умря на 62-годишна възраст. Тъжната новина разгласи създателят и ръководител на Съвета на шефовете на компанията Лари Елисън

„ Марк беше мой непосредствен и незаместим другар и приближен сътрудник. Oracle загуби ослепителен и обичан водач, който персонално докосна живота на толкоз доста хора измежду нас през тези 10 години в компанията “, написа Елисън в имейл до чиновниците на компанията.

Причината за гибелта на Хърд е незнайна, само че преди месец той се отдръпна краткотрайно по здравословни аргументи.

Марк Хърд стана съпрезидент на Oracle през септември, 2010 година, откакто напусна Hewlett-Packard, където беше основен изпълнителен шеф от 2005 година поради вътрешно следствие, почнало след сигнал, че има интимна връзка със своя колежка. В Oracle той съвместяваше поста на CEO със Сафра Кац, като двамата бяхо на директно послушание на Лари Елисън.

Като началник на Oracle Хърд реализира обилни доходи и облаги, а цената на акциите на основаната в Редууд Сити, щата Калифорния, компания доближи исторически връх през 2019 година Той беше и основният мотор зад пренасочването на компанията от остарелия модел на лицензиран програмен продукт към потреблението на изчислителни облаци – преуспяващ бизнес, доминиран от съперници като Amazon.com и Microsoft, отбелязва Bloomberg.

През 2007 година Хърд беше избран от списание Fortune за един от 25-те най-влиятелни бизнес водачи. Година по-късно San Francisco Chronicle го дефинира за основен изпълнителен шеф на годината.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР