Съпредседятелят на Демократична България Христо Иванов води листата на обединението

...
Съпредседятелят на Демократична България Христо Иванов води листата на обединението
Коментари Харесай

Христо Иванов оглавява "съпротивата срещу опитите на ДПС да запази корупционното си влияние"

Съпредседятелят на " Демократична България " Христо Иванов води листата на обединяването във Велико Търново, с цел да покаже, че няма да одобри обстоятелството, че Делян Пеевски води листата на Движение за права и свободи там. " Демократична България " ще активизира българското общество за опозиция против опитите на Движение за права и свободи да резервира корупционното си въздействие ", съобщи Иванов в ефира на Българска национална телевизия.

По думитеб му Движение за права и свободи нападателно се пробва да каже, че ще отбранява позициите си, радикализира се, а Пеевски е " инструментът на Движение за права и свободи да вземе за заложници българската народна власт и шантажира ", разполага с компромати, с които държи и хора от магистратурата, от медиите, от бизнеса. " Когато той споделя заплашително, че ще споделя вицове - това ще споделя ", уточни Иванов. Добави, че не се тормози от Пеевски.

Коалиционно съглашение сред " Демократична България " и придвижване " Продължаваме промяната " може да стане факт едвам откакто станат известни резултатите от изборите, разгласи Иванов. Очакванията му са да се реализира детайлно написано съдружно съглашение, обаче " Демократична България " чака " Продължаваме промяната " да показа управническата си стратегия. Иванов чака от евентуалните си сътрудници гаранции, че Движение за права и свободи и ГЕРБ ще бъдат изключени от ръководството.

Сътрудничество сред " Демократична България " и " ИТН " може да има, единствено в случай че партията на Слави Трифонов се отвори за транспарантни диалози и престане с опитите си еднолично да постанова претенденти за властта, разяснява още Христо Иванов.

По проблема с регистрацията на Мария Касимова за претендент за вицепрезидент и пребиваването й в България през последните 5 години Христо Иванов разяснява, че " Демократична България " ще изчака произнасянето на виновните институции. Според него е неизбежно сходни проблеми да пораждат по време на акцията.

Христо Иванов чака и решение на казуса с регистрацията на " Демократична България " в Стара Загора. Според него отхвърли да записват листата им се дължи на обстоятелството, че документите са подадени с електронен автограф. От политическата групировка ще оспорват това в съда.

Другият съпредседател на " Демократична България " Атанас Атанасов пък акцентира в ефира на " Нова телевизия ", че диалози с ГЕРБ обединяването няма да има. " Нека това им е ясно. Опитват се да пробият изолацията, това е тяхно право, само че няма да съумеят ", съобщи той. " Политическата рецесия, в която се намира страната, е вследствие на тяхното ръководство. В момента другите сили се борят да ги отместят ", добави.

" Смятаме, че Лозан Панов има качествата да бъде президент и ще работим за това хората да го схванат ", сподели още Атанасов. " Той е повдигнат от " Правосъдие за всеки ", с които имаме доста близки точки и сме си взаимодействали. Той е високообразован, независим човек с необикновен и корав темперамент. Много одобрявам такива хора и ги поддържам, само че не трябва да очаквате, че ще бъдем единомислещи с него по всички тематики ", уточни Атанасов.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР