Съпредседателят на ВМРО и евродепутат от групата на Европейските консерватори

...
Съпредседателят на ВМРО и евродепутат от групата на Европейските консерватори
Коментари Харесай

ВМРО е против замяната на „майка“ с „лице, родило детето“ в регламент на ЕК

Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация и евродепутат от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки гласоподава срещу мнението на правната комисия по отношение на предлагането на Европейска комисия за основаване на европейско уверение за генезис. То лимитира опцията страните от Европейски Съюз да отхвърлят признаването на родителството, открито в друга страна членка, въз основа на опасения за публичната политика.

" Недопустимо е да ни постановат приемането на еднополови бракове под претекст, че се пазят правата на децата. За мен е фрапиращ езикът, който е употребен в предлагането на Европейска комисия и най-много избягването на използването на думата „ майка “, която вместо това, е сменена с израза „ лицето, родило детето “. Използването на сходни изрази, натоварени с идеологическата тежест на джендър пропагандата, цели по-скоро замяна на правния ред на страните членки ", съобщи Джамбазки.

Той и негови сътрудници - Станканели (Италиански братя, ЕКР, Италия), Льобретон (Национален общ брой, ИД, Франция) и Басо (Лега, ИД, Италия), се опълчиха на този отчет, защото посредством своето предложение за правилник Европейската комисия за следващ път се меси в сфери, които не са в нейните пълномощия се опитв да го маскира като отбрана на децата в трансгранични обстановки.

Въпреки че регламентът не обгръща директно фамилното право, той има огромно влияние върху него. Следователно с цел да се спазят правилата на пропорция и субсидиарност, би трябвало да се планува уговорка за неприлагане, позволяваща на страните членки, които към този момент имат настоящо и гарантиращо цялостно ценене на правата на децата законодателство, да подценен разпоредбите за признание на родителството.

" Обхватът на ограничаването за публичния ред против признаването на родителство е належащо да бъде обяснен, тъй като използването му би трябвало да е постоянно допустимо, когато се нарушават главните правила, заложени в националните закони и конституции ", сподели още Джамбазки.

СНИМКА: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР