Съпредседателят на Съвместния комитет между ЕС и Обединеното кралство Марош

...
Съпредседателят на Съвместния комитет между ЕС и Обединеното кралство Марош
Коментари Харесай

ЕС заплаши Британия с допълнителни правни действия за Северноирландския протокол

Съпредседателят на Съвместния комитет сред Европейски Съюз и Обединеното кралство Марош Шефчович упрекна във вторник Обединеното кралство , че работи против " духа на взаимни дейности " и нарушава Северноирландския протокол , когато едностранно удължава гратисните интервали за гранични инспекции сред Северна Ирландия и Република Ирландия.

Той добави, че Европейският съюз може да ускори правосъдните дейности против Обединеното кралство , в случай че Обединеното кралство не предприеме " приемливи стъпки за премахване на тези ограничения ".

Шефчович изясни, че " доверието е двупосочна улица " и добави, че Европейски Съюз " би трябвало да види съблюдаване " на протокола.

Той удостовери, че Европейски Съюз е предложил " съглашение по швейцарски вид " с Обединеното кралство , обяснявайки, че еквивалентността на съглашението с Нова Зеландия " няма да разреши да се избегнат множеството инспекции на охладеното месо ", което е противоречива точка в интервала след Брекзит за договаряния сред Европейски Съюз и Англия.
 В комерсиалния спор Англия желае от Европейски Съюз да отсрочи
В комерсиалния спор Англия желае от Европейски Съюз да отсрочи " възбрана на саламите "

Англия е поискала отсрочване до 30 септември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР