Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че партията му

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че партията му
Коментари Харесай

Петков: Ако върнат хартиената бюлетина, няма да предлагаме кабинет

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков съобщи, че партията му няма да предложи кабинет на малцинството с втория мандат, в случай че бъде признато връщането на хартиената бюлетина. Той сподели това пред кореспонденти в коридорите на Народното събрание, до момента в който в пленарната зала интензивно се гласоподават редакциите на Изборния кодекс. 

Според Петков няма по какъв начин „ парламент, който поддържа хартиената бюлетина, по-късно да поддържа държавно управление на малцинството “. Той сподели, че депутатите от Политическа партия ще опитат да се опълчват на препоръчаните промени в Изборния кодекс. Същата поръчка има и от „ Демократична България “.

За втория мандат казахме, че има девет гаранции, една от които е хартиената бюлетина. Ако деветте гаранции са спазени, ще поемем отговорност за втория мандат дружно с „ Демократична България “, уточни Петков. 

Под натиска на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия през днешния ден Народното събрание мина към дефинитивно гласоподаване на измененията. 
Промените в Изборния кодекс до момента:Тъмната стая за гласоподаване (кабина) се отстранява и заменя от паравани, в това число при гласоподаване с машина;А броенето на бюлетините и разписките от машините ще се снима на видео.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинКирил Петков избирателен кодекс бюлетина втори мандат кабинет ПоследниНай-четениПолитика 104 Петков: Ако върнат хартиената бюлетина, няма да предлагаме кабинет Хай-тек 888 Neuralink стартира проби на мозъчни чипове върху хора след 6 месеца Финанси 1608 Основната рента в България скочи внезапно Бюджет и финанси 356 Фед алармира, че високите лихви ще останат по-дълго време Компании 10883 Собственикът на „ Хиполенд “ построява ритейл парк за €15 млн. в Добрич Индустрии 9696 Бизнесът с изнесени услуги в България набъбна с 10 000 души Компании 6670 Rolls-Royce сполучливо тества водороден мотор

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР