Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Кирил Петков вече се придвижва с

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Кирил Петков вече се придвижва с
Коментари Харесай

Кой заплашва Кирил Петков? Вече е с охрана

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков към този момент се придвижва с защита, потвърдиха от партията. Причината за наличието на НСО не се разяснява, само че се твърди, че експремиерът е бил заплашван. 

Преди няколко дни, стана ясно, че водачите на “Продължаваме смяната ” Кирил Петков и на “Демократична България ” Христо Иванов и Атанас Атанасов получават защита от НСО, след закани, като не бяха конкретизирани елементи.

Потърсени за коментар по отношение на изявления в медии, че Националната работа за защита (НСО) е осигурила защита на петима високопоставени български политици поради закани, от НСО обявиха за Българска телеграфна агенция, че няма по какъв начин да разясняват кои лица се охраняват, тъй като това е класифицирана информация.

Според Закона за НСО, при съответна застрашеност в спокойно време, по решение на междуведомствена комисия, се обезпечава защита на лица, заемали длъжности ръководител на Народното събрание или министър-председател, и такива, свързани с националната сигурност, посягане по отношение на които би подронило, отслабило или основало усложнения на властта в страната. Те имат право и на профилиран превоз до четири години след освобождението им от служба.

Междуведомствената комисия се състои от ръководител - началникът на НСО, и членове - ръководителят на Държавната организация " Национална сигурност " и основният секретар на Министерството на вътрешните работи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР