Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков призова президента да ускори

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков призова президента да ускори
Коментари Харесай

Кирил Петков: Призовавам за бързо назначаване на служебен кабинет, така че изборите да са 2 в 1

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков прикани президента да форсира допустимо най-вече процедурата по назначение на длъжностен кабинет, тъй че предварителните парламентарни избори да съвпаднат с европейските. Това ще спести на бюджета 100 млн. лева

Петков отхвърли предлагането на ГЕРБ да обсъдят авансово съответна фигура за длъжностен министър председател, която да предлагат на президента Радев.

" Всеки би трябвало да си поеме отговорността по конституция. Президентът - сега е негов ред. „

Аз се надявам, че в диалозите сред президента и евентуалните служебни министър председатели, всеки евентуален претендент ще поеме отговорността. Тук не е въпрос единствено на предпочитание да си длъжностен министър председател, а и отговорност. Надяваме се консултациите да се случат в интензивен порядък, тъй че да имаме късмет да спестим 100 млн.лв.

Гледайки другите разновидности за министър председатели - нещото, което ни тормози и би трябвало да променим, е, че в тези институции не би трябвало да има ярки политически лица. Това беше битката - да създадем всички тези институции, които сега са политически, с специалисти и самостоятелни ", уточни Петков.

Той добави, че ПП-ДБ ще се опълчи на възможни опити за попълване на състава на регулаторите в предизборна конюнктура.

" Не съм склонен с това, че в този момент като е мътна водата, преди изборите, да се опитаме регулаторите на бърза ръка да ги създадат. Договорът беше за ясна и транспарантна процедура. От наша позиция няма да стане в мътна вода риба да се лови ", уточни той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР