Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков отрече твърденията, че партията

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков отрече твърденията, че партията
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не сме леви. Просто не искаме пържола за строителите

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков отхвърли изказванията, че партията е лява. Пред бТВ той съобщи, че тези обвинявания биха били правилни, в случай че от формацията настояват за огромен бюджетен недостиг.

" Дефицитът ще бъде в границите на условията за еврозоната. Бюджетът сега е на остатък, това не е лява политика. Не желаеме да се подвигат налозите. Единственото е средствата да се харчат транспарантно. Да не се харчат през декември небрежно през строителни компании ", сподели Петков.

Той добави, че се опасява, че ще има " пържола " за пътищарите и строителните компании. Преди дни другият съпредседател на " Продължаваме промяната " Асен Василев съобщи, че служебното държавно управление приготвя " една доста постна пица за пенсионерите и една доста сочна пържола за строителните компании и военнопромишения комплекс ".

" Разбра се, че съществуващия бюджет ще го удължат. Приходите са повече от упованията, разноските са по-малко от упованията. По-добър баланс. Очакват се огромни финансови разноски през декември. Най-вероятно към строителните компании. Не искахме по този начин да приключи годината ", сподели Петков.

Според него е допустимо хипотетичният бюджет следващата година да е с недостиг 2,5%, а не 6%. При това в него ще бъде заложен икономическият напредък, плануван от МВФ.

" Само растежът да е този, който сподели МВФ, и да заложите финансови разноски като тази година ", изясни Петков.

И добави:

" Плашиха ни за газа, за тока, в този момент ни плашат за бюджета. Това е несъстоятелно ".

Според Петков би имало пари за нарастване на минималната заплата и на пенсиите.

" Бих призовал президента да не бяга от отговорност и да се внесе бюджет ", сподели още Петков.

Той съобщи, че " Продължаваме промяната " ще бъде " доста мощна съпротива на хартиената бюлетина ".

" Всички наши съдружни сътрудници на смяната би трябвало да се разграничат от хартиената бюлетина. Не можем да разгадаем България да се върне обратно. Ние ще бъдем доста мощна съпротива на хартиената бюлетина. Тази поредност уповавам се, че хората ще я оценят в по-дългосрочен проект ", сподели Петков.

" Хартиената бюлетина е вододел ", изясни още той във връзка думи на лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че Петков се опитал да търгува поддръжката на Политическа партия за началник на Народно събрание против отвод на соцпартията от хартията.

" Моят апел към Българска социалистическа партия и през днешния ден е да премисли позициите си ", сподели още съпредседателят на Политическа партия. Петков обаче добави, че от партията му са подкрепили и без изискванията, за каквито приказва Нинова, претендента на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин. 

" Ще е следващ неуспех да върнем предходната с хартиената бюлетина ", сподели още Петков.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР