Съпредседателят на Продължаваме Промяната Кирил Петков обяви, че в сряда

...
Съпредседателят на Продължаваме Промяната Кирил Петков обяви, че в сряда
Коментари Харесай

Кирил Петков: Щом пипат Изборния кодекс, значи отиваме на избори!

Съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков разгласи, че в сряда групата се връщат назад в пленарната зала. Тогава те ще предложат краткотрайната комисия за измененията в Изборния кодекс. Тогава дружно с " Демократична България " ще предложат краткотрайна комисия за измененията в него.

" Много по-важна тематика е бюджетът, по-важна тематика е минималната работна заплата, по-важна тематика са данъчните заеми за младите фамилии и да продължи политиката за пенсиите. От всички тези цели ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи избраха да се занимаем с Изборния кодекс ", разяснява той пред " Нова телевизия ". И дефинира случилото се като опит за кражба на демократичния избор на българите. Според него по този начин се готви връщането на 160 хиляди невалидни бюлетини и да има операции в протоколите. Допълни, че задачата са бързи нови избори. Така той разгласи, че ще пояснява неналичието на поддръжка за краткотрайна комисия и " естествен публичен спор ".

В сряда " Продължаваме промяната " и " Демократична България " оповестиха, че няма да вземат участие в съвещанията на Народното събрание до момента в който не стартира окончателното гласоподаване на измененията в Изборния кодекс, с които по думите им се прави " сериозна проверка на целия избирателен развой ". В петък желаеха да се сътвори краткотрайна комисия за измененията в Изборния кодекс, като първо се изтеглят гласуваните до момента оферти, а вечерта двете обединения проведоха митинг.

Снощният митинг ми даде вярата, че на хората им пука, разяснява тази заран Петков.

Според него е безусловно наложително с " Демократична България " да имат общ претендент за кмет на София. " Трябва оптимално обединяване на демократичните общности. За имена е рано ", разясни той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР