Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков обяви, че ще съди

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков обяви, че ще съди
Коментари Харесай

Кирил Петков се закани да съди Георги Свиленски за клевета

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков разгласи, че ще съди за клюка Георги Свиленски. Той назова " неистина " изказванието му, че е предложил да даде на Българска социалистическа партия кодовете против отдръпването на техните промени в Изборния кодекс, които плануват връщане на хартиената бюлетина. И посочи, че кодът за машините за гласоподаване е в ЦИК.

" Дадох ви опция да поправите една неточност, която мисля, че вие ненапълно неумишлено сте създали. Но с вашето изявление в този момент аз мисля, че вие сте подготвен да излъжете непосредствено хората в тази зала. Следващата седмица ще подам иск против вас, както подадох и против господин Борисов ", сподели от трибуната късно вечерта Петков.

" Всеки, който лъже за толкоз значими неща, би трябвало да понесе своята отговорност и българският съд ще бъде съдия за продължение на тази тематика ", добави той.

" Моля да оттеглите изказванията си, за нещата, които съм ви споделил. Аз ви споделих, че сме подготвени да подкрепим всевъзможни оферти за одитиране на кода на машините, с цел да повишим дружно доверието на хората и чакаме действителни оферти ", съобщи още някогашният министър председател.

Свиленски не се отхвърли от думите си. " Никога не съм си измислял и не съм приказвал погрешни неща от парламентарната естрада ", отвърна той.

" Казахте - оттеглете закона и ще имате отворените кодове - това съм чул, това сте споделили, какво сте желали да кажете е напълно различен въпрос. Има два реда депутати, които ви чуха. Това сте споделил, това съм чул. Какво сте желал да кажете е различен въпрос ", обърна се социалистът към Петков. " Защо 2 пъти настъпвате мотиката по един и същи метод, ще ви удари 2 пъти по един и същи метод ", предизвести Свиленски.

Дебатите по Изборния кодекс не престават повече от девет часа. Депутатите се изричат по общо 16 параграфа, само че не гласоподават текстове. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР