Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков обясни как си представя

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков обясни как си представя
Коментари Харесай

За какво гласуваха политическите лидери?

Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков изясни по какъв начин си показва бъдещия държавен глава:

" Според мен най-важното за бъдещия президент е да поставя България над всичко. Това е ролята му и когато приказваме за обединител, той би трябвало да сплотява хората, които също слагат България над всичко. " - сподели Петков.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов още един път напомни за какво партията му не е издигнала лична кандидатура.

" Чакахме инициативните комитети да повдигнат персони, зад които българите да застанат, да могат да ги обединят, да могат да водят външната политика и най към този момент добросъседство. Затова не издихнахме и партиен претендент. " - изясни Борисов.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който беше претендент за президент на първи тур, гласоподава в родното си място село Борино, Смолянско. По-късно от партията разпространиха фотоси от гласуването му.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели, че гласоподава за президент, който да не се тормози да постанова несъгласие постоянно, когато има подозрения за корупция и лобизъм в законите.

" Гласувах за президент-държавник, който постоянно ще се управлява от българския народен интерес, който като главнокомандващ ще се старае да има мир, България да не влиза във военни спорове " - съобщи Нинова

Служебният министър председател Стефан Янев прикани българите да глусуват и през днешния ден:

" Всичко, което мислим, което усещаме, нашите страсти би трябвало да бъдат съсредоточени върху това по какъв метод президентската двойка ще извърши заложените в конституцията отговорности, да въплъщават единството на нацията. " - сподели Янев.

Партийните водачи разясниха и бъдещето държавно управление. Според Кирил Петков договарянията вървят добре.

" Дори и да отнеме малко повече време първоначално това ще даде опция да нямаме спорове по-късно. Да има по-ясно съгласие, всяко едно министерство по какъв начин би работило, кои са цели, в какви периоди би трябвало да се случи това. Този вид градивен разговор в действителност ще укрепи бъдещата коалиция. " - посочи Петков

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изрази вяра, че този път държавно управление ще има.

" От диалозите, които имахме до момента с другите партии, съм обнадеждена. Имаме кардинално съгласие. От вторник стартират диалозите с 18 експертни групи, ние сме подготвени с тях. " - сподели тя.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пожела триумф на бъдещите договаряния.

" Просто и тая мътна вода би трябвало да отече, за жалост ние българите научаваме всичко по сложния, неприятния и страдащия път. Ако сравните Брутният вътрешен продукт с % на имунизирани, най-бедните са минимум имунизирани. " - съобщи Борисов

Политиците бяха безапелационни, че е извънредно време страната да има постоянен кабинет.

ВСИЧКО ЗА ДЕНЯ НА БАЛОТАЖА - КАК ГЛАСУВАТ ПОЛИТИЦИТЕ, КАКВО съдебна експертиза СЛУЧВА В СЕКЦИИТЕ У НАС И ЗАД ГРАНИЦА, РЕЗУЛТАТИ, РАВНОСМЕТКИ И ИЗВОДИ - ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО Пожарна охрана БНТ1 И СЛЕДЕТЕ НА.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР