Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Кирил Петков и министърът на финансите

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Кирил Петков и министърът на финансите
Коментари Харесай

Кирил Петков и Асен Василев също в Давос, участваха в дискусия за пристанищата на Балканите

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков и министърът на финансите Асен Василев участваха в полемика на тематика: „ Преосмисляне на пристанищата като хъбове: стратегическото значение на Гърция, Балканите и Европа “ на конференцията Greek House Davos по време на Световния стопански конгрес в Давос, оповестиха от пресцентъра на „ Продължаваме промяната “. 

Балканите имат капацитета да бъдат региона с най-голям напредък в Европа, съобщи Петков в експозето си. Според него, колкото повече България, Румъния и Гърция се обединят за единна развита инфраструктура, толкоз по-бързо ще пораства благосъстоянието на хората във всяка една от тези страни. „ Ако имаш разнообразни енергийни източници, ставаш политически и стопански самостоятелен. Например, България отстрани зависимостта си от съветския газ от 95% на 0%. Когато Русия е разконцентрирана, Балканите порастват “, сподели Петков. 

  Той подчертава и върху забавеният градеж на газовата връзка сред България и Гърция, и на мостове на границата ни с Румъния поради стопански и политически зависимости. Петков е безапелационен, че: „ развиването на инфраструктурата може да разреши на Балканите да реализират най-високия растеж на БВП на зона в Европа “. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР