Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков и лидерът на ДПС

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков и лидерът на ДПС
Коментари Харесай

Габриел потвърди: Петков и Пеевски са съгласували текстовете за регулаторите в споразумението

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната ” Кирил Петков и водачът на Движение за права и свободи Делян Пеевски са съгласували текстовете за регулаторите в съглашението сред ГЕРБ и ПП-ДБ за ръководството. Това удостовери Мария Габриел в изявлението си за “Панорама ”.

" Няма ангажимент във връзка с Движение за права и свободи да взе участие в ръководството, само че един от текстовете в съглашението, обвързван с регулаторите, е бил координиран сред Кирил Петков и Делян Пеевски ", сподели Габриел, съобщи БЛИЦ.

Ролята на Движение за права и свободи е извънредно значима, текстът в съглашението е явен, беше ни показан като ни беше обявено, че е обсъждан сред Пеевски и Кирил Петков, изясни вицепремиерът и външен министър.

Така тя удостовери казаното от водача на Движение за права и свободи Делян Пеевски, че този откъс от съглашението сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е писан дружно от двамата.

Става въпрос за текста, касаещ избора на хора за Висш правосъден съвет, Висш прокурорски съвет, Инспекторат на правосъдната система и КПКОНПИ, който изисква две трети болшинство. " Текста персонално сме го написали с Кирил Петков и е координиран с ГЕРБ. Нямахме никаква рекламация към него и всичко беше изяснено ", разкри преди два дни ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски в коментар на напрежението сред ръководещите сътрудници.

Има 25 позиции, които се избират с 160 гласа. Търсим експерти и не можем да зачеркнем някого единствено поради партийната му принадлежност. Аз съм работила извънредно добре с представителите на Движение за права и свободи в Европарламента, те са уважавани и имат своята тежест, посочи Габриел.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР