Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков е предложил своето място

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков е предложил своето място
Коментари Харесай

Кирил Петков: Паметникът на Съветската армия трябва да е преместен, но не разрушен

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков е предложил своето място като лидер на листа на Александър Дунчев, само че той е отказал.
Това съобщи пред Би Ти Ви някогашния министър председател, като посочи, че листите на обединението " Продължаваме промяната - Демократична България " за идните на 2 април предварителни парламентарни избори са подредени по метод, който е най-хубавият вероятен.

След като се разбра, че няма да е лидер на листа, някогашният народен представител от " Продължаваме промяната " Александър Дунчев втвърди тона към обединението. Той даже упрекна партията си в задкулисие. В обява в профила си във " Facebook " Дунчев разгласи, че обединението " пресъздава порочните модели на ръководство на ГЕРБ ", както и че идеите му в опазването на горите са " завладяни или отвлечени ".
" Нямаше напрежение при реденето на листите за никой, който поставя идеята пред персоналните си упоритости. Важно е съединението да се случи, с цел да може един единен фронт да се изправи против задкулисието. Предложих моето място в София на Александър Дунчев, в случай че в действителност имаме обща идея. Той не одобри ", сподели Петков.
" Най-разумно е Паметникът на Съветската войска да бъде изместен, с цел да бъде част от историята, само че да не бъде опустошен ", сподели Кирил Петков по тематиката, която още веднъж бе извадена през вчерашния ден, когато ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов се произнесе за разрушаването на монумента. 

Всеки може да отстранява и реалокира монументи, само че ние като българско общество би трябвало да влезем в дълбочината на този проблем и да поговорим съществено коя е истината на нашата история, счита Петков. 

" Аз персонално нямам доверие, че в средата на нашата столица би трябвало да имаме монумент с човек, който държи шмайзер над главата си. Но, въпреки това, това е част от историята и не би трябвало да я забравяме. Да имаме толкоз имена на съветски генерали и да не знаем какво се е случило ", сподели още Петков.

Той разяснява и годишнината от началото на войната в Украйна. 

" Става дума за един режим, който взема решение да влезе в територията на друга страна и да унищожи цялата инфраструктура ". 

По думите му би трябвало да " излезем от територията и да го помислим на чисто човешко равнище ". 

" Съчувствам със сърцето и душата си какъв брой доста хора страдат ", разяснява Петков. Според него България е застанала на вярната страна на историята по спора в Украйна.
 
 
25 Фев 20238125 Фев 20239125 Фев 202326025 Фев 20239225 Фев 202346825 Фев 2023438КоментариТебе, тебе и тебеподобните би трябвало да реалокират.25 Фев 2023 10:22ч.
Отвъд девет морета.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мария...25 Фев 2023 10:25ч.
Паметника е тъкмо там където би трябвало!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 202399907 Фев 2023166220 Фев 2023367318 Фев 20231189
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР