Съпредседателят на Продължаваме промяната и бивш премиер Кирил Петков е

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната и бивш премиер Кирил Петков е
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Кирил Петков заплашил Радостин Василев, че ще го приключи

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " и някогашен министър председател Кирил Петков е депутата, който е заплашвал народния представител от ПП-ДБ Радостин Василев да не организира скандалната си конференция, на която изнесе потресаващи записи от диалозите на съпартийците си, научи Lupa.bg. Заплахата е била отправена в сряда вечерта, 25 май.

Петков е бил гневен от обстоятелството, че някогашния му министър на младежта и спорта е подготвен да огласи скандалните им диалози обществено и се е опитал да го накара да млъкне. " Не го прави, това ще е най-голямата ти неточност! Ти приключваш, дребосъче, приключен си! Нямаш визия какъв е залога тук, не си играй! Опасно е за теб! ", споделя Кирил Петков на Василев по време на срещата им, твърди източника на Lupa.bg. Още на идващия ден Василев сигнализира, че се тормози да не му се случи нещо и упорства за защита, която и получава.

Именно поради тази опасност Кирил Петков е бил свикан на разпит в Софийска районна прокуратура през днешния ден от 11 ч. Бившият министър председател обаче не се е явил пред магистратите, защото сега се намира във Виена. В събота вечерта Петков излетя за Братислава, където би трябвало да взе участие в интернационалния конгрес " Globesec 2023 ", започващ през днешния ден, 29 май. На него ще участва и Урсула фон дер Лайен. Вероятно повода да замине по-рано е, с цел да не се яви на разпита за закани на Радостин Василев.

По-рано през днешния ден Софийска районна прокуратура популяризира известие, че се е самосезирала във връзка с информация, публикувана в медиите, в която се съдържат данни за осъществено закононарушение по член 143, алинея 1 от Наказателен кодекс по отношение на народен представител от 49-ото Народно заседание. Прокурор при Софийска районна прокуратура образува досъдебно произвеждане за това, че на 25.05.2023 година в гр. София, Р.В. е бил заставен да извърши нещо срещу волята си, като за задачата е използвано заплашване. На 26.05.2023 година Р.В. е дал сведения пред прокурор по отношение на формираното досъдебно произвеждане. Разследването по случая продължава. В случай, че бъдат събрани доказателства за осъществено закононарушение против републиката или друго от лица с имунитет, досъдебното произвеждане ще бъде изпратено по подготвеност в Софийска градска прокуратура.

Самият Радостин Василев от петък върви с защита. С полицейска протекция той се яви и в Българска национална телевизия тази заран, където имаше присъединяване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР