Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев отхвърли обвиненията на ГЕРБ,

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев отхвърли обвиненията на ГЕРБ,
Коментари Харесай

СКАНДАЛ В НС: Асен Василев и Жечо Станков си размениха остри нападки в кулоарите на парламента

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев отхвърли обвиняванията на ГЕРБ, че еднолично е договорил затвярането на въглищните централи в Маришкия басейн.

" Всичко стартира с това, че 2020 година господин Борисов се е съгласил на 55% понижаване на излъчванията и затваряне на въглищата. Ние успяхме да предоговорим да няма затваряне на въглищата и излъчванията да се понижат единствено с 40%. Но това е развой. Сега може да с войната в Украйна и рецесията енергийна в Европа да се направи в допълнение предоговаряне. Но то би трябвало да бъде на районен принцип, тъй като три страни, говорейки дружно в Европейски Съюз и с Европейската комисия имат доста по-голяма тежест, в сравнение с единствено България ", съобщи Василев.

Докато съпредседателя на " Продължаваме промяната " даваше изказване, националният представител от ГЕРБ Жечо Станков опроверга думите му и сред двамата избухна скандал в коридорите на Народното събрание.

" Само да ви дам решението на Народното събрание, с което действително се не разрешава затварянето на въглищните централи. По никакъв метод да не се затваря в дълготраен проект каквото и да е. Вчера си говорихме за обединяване. Вие от самото начало лъжете ", съобщи Станков.

" А може ли да ми дадете и решението, което господин Борисов... Няма стихотворец ангажимент за затваряне на централи. Няма ", отговори Василев.

" Ето го документа, където черно на бяло, в анекса на проекта е записано. Моля, не дърпайте документа ", сподели Станков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР