Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев не се съгласи с

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев не се съгласи с
Коментари Харесай

Асен Василев отхвърли препоръка на президента


Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев не се съгласи с рекомендацията на президента, Народното събрание да разиска проектобюджета, направен от служебния кабинет, с цел да бъдат обезпечени неотложните ограничения за справяне със здравната, обществена и икономическа рецесия. Мотивът на Василев е, че не е осведомен с плановете, направени преди да има изясненост за състава и структурата на новия кабинет. Той изясни за какво има запаси към проектобюджета на служебния кабинет.

" Аз не съм осведомен с плана за бюджет. Трябва да се приказва с бюджетните дирекции, би трябвало да се види в действителност какво е заложено в бюджета. Трябва да се види дали този ще дава отговор на структурата и състава на бъдещия Министерски съвет на едно постоянно държавно управление и дали има задоволително място да се вместят политиките, които едно бъдещо държавно управление ще организира, които бяха контрактувани на срещите с съдружните сътрудници предходната седмица ", разясни той

Служебният финансов министър Валери Белчев изясни, че е изготвил финансовата рамка за идната година, с цел да съблюдава бюджетната процедура избрана със закон и не приема рецензиите, че лишава функционалностите на постоянния кабинет.

" Спазваме закона. Когато се образува държавно управление, естествено те ще имат опцията да го поправят и да го предложат на Народното събрание ", уточни Белчев.



Според Асен Василев плановете в обновения бюджет за тази година, направени от него като финансов министър в първия длъжностен кабинет, разрешават да не се бърза с приемането на новия до края на годината.

" Текущият бюджет може да издържи януари и февруари, без да има срив на обществените заплащания и без да затрудни всички държавни структури. Ще има дори задоволително пари за поддръжка за бизнеса и така нататък ", добави Асен Василев, представен от Българска национална телевизия.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР