Съпредседателят на Продължаваме промяната“ алармира за лошото състояние на парк

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната“ алармира за лошото състояние на парк
Коментари Харесай

Асен Василев от Велинград: Живеем в порутена държава, ремонтите на ремонтите се разпадат

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ сигнализира за неприятното положение на парк „ Клептуза “, макар отпуснатите милиони за ремонт през годините.

След десетдневна взаимна обиколка из страната, водачите на „ Продължаваме промяната “ Асен
Василев и Кирил Петков поеха на срещи с жители в цяла Българя - поотделно. Василев потегли сбрандирания рейс на юг, а Петков – на север, като на някои места ще се събират още веднъж.

Първата спирка от обиколката на юг беше Велинград. Асен Василев и екипът на „ Продължаваме промяната “ посетиха езерото Клептуза. Оттам сигнализираха, че паркът се намира в неприятно положение, макар милионите, които са отпускани за ремонт през годините.

„ Преди 10 години са дадени 6 млн. за ремонт на този парк и виждате 10 години по-късно в какво положение е. Това, за жалост, не е индивидуален случай. Виждаме на всички места в страната по какъв начин поправки на ремонтите на ремонтите се разпадат и най-после живеем в една порутена страна. “, разяснява положението на местността Василев.

В изказването си Асен Василев добави още, че Община Велинград се пробва да даде парка на концесия и съпостави желанието със скандалните концесии по Черноморието от порядъка на 2000 хиляди лв. за плаж на година, които държавното управление на „ Продължаваме промяната “ спря. Той се обърна към служебния кабинет с апел да не придвижва тази концесия, с цел да остане паркът на жителите.

За опазване на парка за жителите моли и Александра Попова, претендент за депутат от Велинград в листата на „ Продължаваме промяната “ в 13 МИР Пазарджик:,,Това място в действителност беше емблематично и беше нашата горделивост. Мястото има доста огромен капацитет, само че за жалост има решение то да бъде отдадено на концесия, което за нас не е редно и ще сеопитаме да го предотвратим, тъй като е значимо да остане за жителите и на община Велинград.``
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР