Съпредседателят на Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков определи

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков определи
Коментари Харесай

Петков за преговорите: Докато всичко не е договорено, нищо не е договорено

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Кирил Петков дефинира диалозите с ГЕРБ-СДС за " градивни, само че до момента в който всичко не е контрактувано, нищо не е контрактувано. “ Думите му са представени от Българска телеграфна агенция.

Преговорите сред „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и ГЕРБ-СДС за сформиране на държавно управление в границите на актуалното Народно заседание не престават четвърти ден.

Представителите на политическите обединения пазят безмълвие по какво досега са постигнали единодушие и по какво не.

Докато обединенията договарят за реализиране на сполучлива ротация на кабинета с предстоящ министър председател Мария Габриел, завършиха Румен Радев за връчването на изследователски мандат за сформиране на държавно управление. По време на срещата в президентството от ГЕРБ-СДС също разясниха, че диалозите с ПП-ДБ са градивни и настояха за повече време преди връчването на първия мандат, който би трябвало да получат като най-голяма парламентарна мощ.

Предстои президентът да разгласи по кое време ще го направи. Премиерът в оставка Николай Денков съобщи, че в случай че не бъде излъчен кабинет в границите на първия мандат на ГЕРБ-СДС, ротацията няма да е сполучлива и ще се върви към нови избори.

Държавният глава няма краен период, в който би трябвало да връчи първия мандат. След като това се случи, първата групировка разполага с една седмица, с цел да върне мандата изпълнен. Ако договарянията сред ГЕРБ и ПП-ДБ приключат без триумф, предварителните избори ще се проведат дружно с евроизборите през юни.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР